DWQA Questionszid calcan ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

buna ziua
am si eu o problema cu geamurile din zidul calcan, vecinii mei au deschidere prin mai multe geamuri pe zidul calcan care au vedere la mine in curte, va rog sa imi spuneti unde si in baza carei legi ma pot adresa pentru inchiderea lor. mentionez ca geamuri sunt construite de mai mult de 10 ani.
va multumesc

8 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

multumesc pentru raspunsuri, o zi buna

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Va urez succes si incercati pe celelalte doua cai intrucat pe calea instantei exista nesansa sa vi se invoce prescriptia.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

asta am sa fac. multumesc inca odata

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Dispozitiile Codului civil sunt incidente in cauza dvs.:

„Despre vederea în proprietatea vecinului

Art. 611. Unul din vecini nu poate face, fãrã consimtãmântul celuilalt, nici într-un chip, fereastrã sau deschidere într-un zid comun.
Art. 612. Nimeni nu poate avea vedere sau ferestre spre vedere, nici balcoane sau alte asemenea asupra proprietãtii îngrãdite sau neîngrãdite a vecinului sãu, de nu va fi o distantã de 19 decimetri între zidul pe care se deschid aceste vederi si proprietatea vecinã.
Art. 613. Nimeni nu poate avea vederi piezis pe proprietatea vecinului de nu va fi o distantã de sase decimetri.
Art. 614. Distanta de care este vorba în cele douã articole precedente se socoteste de la fata zidului, pe care s-a deschis vederea, si, de vor fi balcoane sau alte asemenea, de la linia lor cea dinafarã, pânã la linia de despãrtire a celor douã proprietãti.”

Prin urmare, problema s-ar pune daca pentru acele geamuri a existat acordul dvs. sau acordul dat odata cu autorizatia de construire. Astfel, daca acordul exista deja, atunci nu aveti sansa de reusita.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

primaria nu a eliberat autorizatie pentru construirea geamurilor, si am dovada eliberata de catre institutie, nici eu nici un alt membru al familiei nu si-a dat acordul pentru construire