DWQA Questionsviciu in inscrisuri
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua,
As dori daca este posibil ,sa primesc un raspuns la urmatoarea intrebare:
Daca am primit o citatie pt. un partaj,insa pe citatie este numele meu de fata,iar eu sunt recasatorita,evident port alt nume,pot solicita(prin avocat desigur) sa fie respinsa cererea pt. viciu in inscrisuri?
Deasemenea,la dosarul cauzei,nu se afla contractul imobilului,,este corect acceptata cererea?De unde se stie ca imobilul exista?
Reclamantul nu a semnat cererea de chemare in judecata,este semnata de av. dansului,insa nu exista un act la dosar din care sa reiasa in calitate de ce a semnat av,adica imputernicirea aceea legala,intre reclamat si av sau(nu stiu cum se numeste exact).Pot sa fac ceva in acest sens?Pot solicita respingerea cererii pe baza celor trei elemente mai sus mentionate?
Apoi,inainte de primul termen,pot depune si eu o cerere prin care sa solicit sa se depuna acte doveditoare pt orice imbunatatire spune reclamantul ca a adus-o imobilului,dar si sa solicit plata impozitului pe cladire in toti cei 9 ani de cand s-a pronuntat divortul?
Dar plata unei cesiuni (pe care am facut-o eu) pe care reclamantul o avea cu as. de locatari)nu platise apa si intretinerea si era dat in judecata daca nu se platea suma,iar suma am achitat-o eu) ?
Daca am dovezi ca am avut salariul mai mare decat al reclamantului iar apartamentul a fost achizitionat in rate,pe sal reclamantului ,insa am martori ca eu am avut mai multe surse de venit(parintii mei ) martorii sunt credibili?

Va multumesc si scuze daca sunt prea multe necunoscute.

Cu respect,

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Raspunsul este negativ, intrucat nu este un viciu legat de proces in sine, ci de citatie. Prin urmare, nu poate fi respinsa cererea doar pentru ca numele dvs. este trecut gresit pe citatie.

In ce priveste imobilul, cel mai probabil instanta va pune in vedere partii sa depuna dovezi cu privire la existenta imobilului.

Puteti ridica problema lipsei semnaturii cererii de catre reclamant, insa instanta va pune in vedere partii sa semneze sau sa se prezinta la urmatorul termen pentru a semna, daca avocatul nu este imputernicit in acest sens.

Puteti face o cerere reconventionala daca doriti obligarea partii celelalte la plata impozitului, insa in ce priveste imbunatatirile acesta oricum va trebui sa depuna dovezi (daca are) cu privire la aceste imbunatatiri (instanta va lua in considerare daca va depune dovezi, in caz contrar ramane o simpla afirmatie).

In ce priveste plata intretinerii, puteti solicita si obligarea acestuia la returnarea sumei, insa trebuie sa aveti in vedere si prescrierea acesteia.

Relativ la veniturile mai mari, baza sunt inscrisurile (cum ar fi dovada venitului prin adeverinte), insa puteti folosi si martori (dar daca sunt parinti, sunt relativ credibili insa daca ce sustin acestia se bazeaza pe inscrisuri, atunci sunt credibili).

Va recomand sa va angajati un avocat intrucat cazul dvs. este complex si necesita un specialist, judecarea singur in astfel de cazuri nefiind potrivita.