DWQA QuestionsVecinul imi distruge apartamentul
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua,
am o problema la care nu vad rezolvare.
In apartamentul vecinei de deasupra mea s-a spart o teava de apa calda care-mi inunda toto apartamentul.Problema principala este ca nu am cu cine discuta,vecina de deasupra nu locuieste de ani buni in acest apartament,are datorii f. mari la asociatie,sta undeva la tara in alt judet iar ea nu vrea sa vina sa opreasca apa.Nu se poate vorbi cu ea,sotul ei a decedat acum cativa ani si de atunci este depresiva.
Am fost la politie dar ei mi-au spus ca nu este de competenta lor.
Ce se poate face?Cineva imi distruge apartamentul si nimeni nu ma apara in tara asta.
Multumesc

5 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Cel mai bine va trebui sa introduceti la instanta o ordonanta presedintiala, urmand ca dupa pronuntarea acesteia sa o puneti in executare, in sensul in care o sa puteti sparge usa si patrunde in apartament sa opriti apa. Ordonanta se va judeca de urgenta.

Eventual faceti si o plangere penala la Politie, insa sa o faceti in scris si sa o depuneti la sectie direct.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Pentru a introduce aceasta ordonanta presedintiala in instanta ar trebui sa apelez la un avocat?Cine trebuie sa puna in aplicare aceasta ordonanta daca instanta se pronunta ?
Multumesc pentru raspuns.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Nu este obligatoriu sa angajati un avocat, iar executarea o pun in aplicare un executor judecatoresc.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Incercati sa luati egatura cu cei de la Asociatia de Proprietari intrucat acestia ar trebui sa va ajute in astfel de cazuri. Ulterior, oprita apa, chemat un instalator si remediata situatia eventual pus un robit care sa opreasca apa catre respectivul apartament. Pagubele ar trebui sa vi le recuperati de la proprietarul apartamentului.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

cei de la Administratie nu pot sa-i opreasca apa deoarece s-a opri la tot etajul superior;tevile de apa trec pe la ea prin apartament si de la ea pleaca la ceilalti vecini de la etaj…