DWQA Questionsvatamare corporala /purtare abuziva ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

buna ,
am si eu o intrebare solutia , incadrarea cea mai grava pt mine care ar putea fi ??? sunt profesoara de istorie ,am un proces cu un student , proces penal , de procuratura am avut dat netrimitere in judecata pt purtare abuziva alin 3,si am fost incadrata la vatamare corporala.Partea vatamata are 8 zile de ingrijiri medicale , a facut recurs la rezolutia procurorului la judecatorie , si s a respins .La tribunal s a admis recursul partii vatamate , s a casat solutia data de procuror si m a incadrat la purtare abuziva alin 3 .si s a trimis dosarul inapoi la judecatorie.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Din prezentarea dvs inteleg ca in urma cercetarilor efectuate ca urmare a unei penale formulate impotriva dvs sub aspectul savarsirii infractiunii de purtare abuziva in forma lovirii sau a altor acte de violenta – fapta prevazuta si pedepsita de dispozitiile art.250 alin.2 Cod Penal – si a plangerilor formulate impotriva actelor si dispozitiilor procurorului de catre partea vatamata, s-a admis recursul partii vatamate, cauza fiind casata cu trimitere spre rejudecare la instanta de fond (judecatorie).
In situatia in care veti fi gasita de savarsirea cu intentie a infractiunii sus-mentionate, pedeapsa prevazuta de lege este inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau amenda.
La individualizarea pedepsei se tine insa cont de gradul de pericol social al fapei savarsite, de persoana vinovata de savarsirea ei si de imprejurarile care atenueaza sau agraveaza raspunderea penala.

Cu stima,
Av. Cristian WINZER