DWQA Questionsvanzare masina avariata?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

prietena mea a avut un accident de masina in urma caruia a primit, pe certificatul medico-legal, un numar mai mare de 60 de zile de ingrijiri medicale, drept pentru care s-a dispus inceperea urmaririi penale din oficiu. Soferita vinovata ne-a achitat contravaloarea masinii, distrusa in proportie de 90%(cum scrie pe dovada), iar noi acum vrem sa vindem masina la dezmembrari. Am fost la politie sa intreb daca o putem vinde(a trecut un an de la accident) si prima data mi s-a spus ca de ce nu am vandut-o pana acum, iar apoi mi se spune ca nu se stie exact daca se poate, ca sa astept sa vina dosarul de la expertiza si sa vada daca mai trebuie sa faca o expertiza la masina in cauza. Eu unul nu vad ce relevanta ar mai avea o expertiza dupa o asa perioada de timp ( un an de zile in prezent, dar inca nu a venit dosarul de la Iasi de la expertiza si… e de vreo cateva luni acolo) si consider ca as putea vinde masina (proprietate personala)…. in plus , soferita vinovata nu a depus nicio plangere in sensul ca accidentul s-a produs din cauza masinii, iar aceasta avea ITP-ul la zi…
ce risc daca o vand? sau… o pot vinde? Voi fi acuzat de ceva?
va multumesc anticipat.

3 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Raspunsul este in principiu afirmativ, insa solutia difera in functie de situatia concreta. Spre exemplu, daca exista deja o expertiza, atunci in mod normal puteti vinde fara nicio problema vehiculul. In situatia in care nu exista expertiza, atunci exista nesana ca organele penale sa solicite o expertiza.

Cel mai indicat este sa luati legatura direct cu cei de la Parchet, in sensul in care sa va precizeze daca puteti sau nu vinde (importanta fiind si starea actuala a dosarului penal).

Va recomandam [link url=http://www.cjo.ro/urgenta] Consultanta Juridica INDIVIDUALA si URGENTA[/link]

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

dosarul nu a ajuns inca la parchet. este deocamdata pe undeva la Iasi la expertiza (INES cred eu si mai dureaza)
chestia nashpa e ca politaii nu mai stiu daca se facuse vreo expertiza la data accidentului….

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Atunci incercati sa luati legatura in mod direct cu cei de la Parchet. Este cea mai recomandata optiune de urmat.