DWQA QuestionsVanzare cumpare cu intretinere ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

bunicii mei mi-au vandut casa si o parte de teren in urma cu un an, cu o clauza ca voi avea grija de ei pana la deces. Unul din bunici a decedat, dar copii lor (unchii si matusile mele) doresc sa o convinga pe bunica sa stice actele pe care mi le-a facut. Intrebarea mea este: se pot anula actele de vanzare-cumparare? pot pierde aceasta casa? Va multumesc anticipat.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Totul depinde de situatia in care unchii sau matusile formuleaza actiune in judecata si de modul in care va formulati apararile. Spre exemplu, exista posibilitatea ca fii si fiicele bunicului sa solicite constatarea actului de vanzare-cumparare ca o donatie deghizata si ulterior sa solicite aducerea casei si a terenului la masa succesorala in situatia in care rezerva succesorala a copiilor a fost incalcata.
Totusi, daca in cadrul proceselor toate probele dvs. dovedesc faptul ca au fost indeplinite toate elementele unei vanzari-cumparari (elementul cheie fiind pretul si plata sa) atunci nu aveti de ce sa va faceti probleme. Important va fi modul in care se desfasoara procesele civile in sine.