DWQA QuestionsVa rog sa ma lamuriti/ajutati.
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Numele meu este Ema si am o problema putin mai delicata ca sa spun asa.
Din noiembrie 2009 pana in mai 2010 am locuit cu chirie intr-un apartament cu 2 camere apartinand unei doamne de etnie rroma.Ii plateam 120 euro lunar chiria plus cheltuieliile.Tin sa precizez ca nu am facut nici un fel de contract.
In luna mai a anului 2010 am hotarat sa ma mut si am instiintat-o pe doamna de hotararea mea.Dansa era plecata din tara si am stabilit sa ii platesc restantele la gaz,curent si cablu aferente lunii mai cand se va intoarce in tara,eu fiind in incapacitatea de a le achita atunci deoarece platisem un avans pentru o noua locuinta si fiind simpla angajata nu aveam un salariu foarte mare.Totul a fost in regula ,s-a intors,ne-am intalnit si i-am achitat restantele in 2 transe,din nou(prostia mea) fara acte.
La vreo 2 luni dupa acest lucru ,eu fiind linistita ca totul este in regula,surpriza,am inceput sa fiu cautata de doamna in cauza care sustinea sus si tare ca am sa ii dau o suma extraordinara de vreo 2000ron insumand toate restantele de pana atunci si ca eu nu i-am dat nici un ban ba mai mult nu i-am achitat nici chiria pe ultima luna.Dupa ce m-am dezmeticit din socul initial am incercat sa port un dialog civilizat cu dansa dar bineanteles ca fara rezultat.”Vizitele” dansei s-au inmultit,revenind cam la 2 luni cu aceleasi pretentii si mai mult insotita de rude,care imi faceau un scandal imens la locul de munca.
Intr-un final,nereusind sa ajung la nici un consens cu dansa am decis sa apelez la politie,gandindu-ma ca aceasta e ultima mea optiune.Am depus o plangere pentru amenintare si am explicat in palngere de unde si cum o cunosc pe respectiva doamna.A venit un agent la mine la munca dupa vreo 3 zile,spunandu-mi ca trebuie sa dau alta decalaratie dictata de el,pentru ca evident plangerea nu era scrisa de mine(de unde asta habar nu am),ca el lucreza de 20 de ani in oras si cunoaste familia respectiva,iar cu siguranta eu mint,le datorez bani si as face bine sa platesc cat ar fii pentru ca altfel ii va indemna sa ma dea in judecata si cu siguranta vor avea castig de cauza,iar eu va trebui sa platesc foarte multi bani.
Am incercat sa ii explic frumos ca am platit totul,nu personal dar i-am dat doamnei banii ,ca am mers pe buna credinta(alta prostie de a mea se pare)si ca doamna cu siguranta nu a platit nimic deci facturiile sunt astronomice acum,la 1 an dupa ce eu m-am mutat.Dansul in schimb nici nu a vrut sa auda,repetandu-mi ca el nu ma crede,dar va cerceta.E cuvantul meu impotriva cuvantului dansei iar pe dansa o cunoaste si presupune ca are dreptate.
Acum spuneti-mi va rog ce pot face?Am apelat la politie si totul s-a intors inpotriva mea in cel mai urat mod posibil.Unde sa ma duc,cu cine sa vorbesc si ce sa fac?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Va trebui sa va sustineti plangerea in continuare, deoarece amenintarile nu au nicio legatura cu plata unor sume de bani, iar comportamentul doamnei trebuie pedepsit. In ce priveste banii si in instanta situatia va fi aceeasi: cuvantul dvs. impotriva cuvantului dansei. Totusi, daca va fi cazul de o judecata, atunci sa aveti in vedere ca va vor trebui niste martori care sa ateste sustinerile dvs., intrucat interogatoriul doamnei respective nu va va ajuta in niciun mod.