DWQA QuestionsVA ROG O PARERE
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

sunt creditor al unui apartament ipotecat in favoarea sc L sa (CARE NU E BANCA ) si vreau sa il vand la licitatie. inainte de a fixa termen executorul a facut adresa la sc L sa pt a i se comunica datoria fata de aceasta. suma restanta este imensa si reprezenta contravaloarea ratelor din 2004 pana in prezent plus dobanzi. vreau sa fac contestatie la executare si sa invoc prescriptia ratelor din 2004-2008. in ce moment ar trebui sa o fac, acum cand mi s-a comunicat suma sau dupa ce se vinde apartamentul la procesul-verbal de distribuire a sumelor?

3 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

In mod normal contestatia trebuie facuta in termen de 15 zile de la primirea somatiei, deci inainte de distributia sumelor, motiv pentru care prescriptia trebuie invocata cat mai curand. Insa daca a existat un proces anterior acestei executari, atunci prescriptia trebuia invocata in cadrul acelui dosar.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

a fost o contestatie la executare-partajul bunurilor comune prin care s-a atribuit debitorului. am introdus in cauza si ipotecarul insa nu am discutat creanta acestuia.eu am invocat prescriptia ratelor si atunci insa instanta a considerat ca nu face obiectul acelei actiuni.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Situatia dvs. este destul de complexa motiv pentru care ar fi indicat sa consultati un avocat cu privire la solutia cea mai buna pentru dvs. In mod normal sc L sa daca nu are un titlu executoriu nu are cum sa participe la executare si astfel ar fi trebuit sa existe un proces intre sc L sa si dvs. Oricum, indicat ar fi sa consultati un avocat cat mai repede pentru a nu pierde eventualele termene, iar eventual sa faceti contestatie la executare unde sa invocati prescriptia.