DWQA Questionsunde si cum pot vinde legumele ca producator agricol ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Ca producator agricol pot vinde legumele pe care le produc – daca am inteles bine – in piete, targuri, oboare sau „in alte locuri STABILITE de consiliile locale”.
(1) pe ce baza se „stabilesc” aceste alte locuri ?
(2) toate locurile unde pot vinde legumele se stabilesc din momentul eliberarii carnetului de producator ?
(3) se pot face modificari ulterioare ?
(4) pot vinde legumele si din gospodaria proprie? dar in hipermarketuri ?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

1. In mod normal, Consiliul local ia o hotarare in acest sens cu privire la un anumit spatiu public.
2. Nu, intrucat la ART. 9 din Hotararea 661/2004 se prevede doar ca „Accesul producatorilor in piata, inchirierea de mese si cantare se fac numai pe baza certificatului de producator in original sau in copie, eliberat in conformitate cu art. 8 alin. (2)” iar
3. Din acest punct de vedere nu ar trebui sa fie nicio problema mai ales ca in conformitate cu ART. 6 „Certificatele de producator se vizeaza trimestrial, prin aplicarea stampilei si semnaturii primarului, in spatiul corespunzator perioadei pentru care se solicita aceasta operatiune”. Astfel, cred ca poate exista o modificare a certificatului daca spre exemplu se mareste capacitatea de productie.
4. Hotararea prevede ca acest certificat reprezinta actul „doveditor al provenientei produselor agroalimentare pe baza caruia acestea pot fi comercializate in piete, targuri, oboare sau in alte locuri stabilite de consiliile locale”. Acest lucru inseamna ca acest certificat se emite doar pentru comercilizarea in piete, targuri, oboare sau alte locuri, motiv pentru care nu prevede un impediment la vinderea in alte locuri.