DWQA Questionsunde se judeca divortul deskis de sotia mea din italia?in ro sau in it?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

buna ziua!numele meu e cristi butnaru!in luna octombrie sotia mea a plecat in italia impreuna cu fetita noastra de un an si jumatate, pentru a i efectua fiicei noastre analize medicale.ajunsa sotia acolo si a gasit servici,ea s a dus acolo la parintii ei,iar acum m a instiintat ca nu mai vine acasa si ca a introdus actiune de divort in italia.intrebarea mea este ce pot face eu in aceasta situatie.unde se va judeca divortul:in italia sau in ro?ce sanse am pentru obtinerea custodiei comune?mentionez ca in aceste conditii sunt de acord cu divortul, atit ca vreau cu orice pret sa fiu tata la fetita mea.spuneti mi va rog ce sanse am?astept cu nerabdare un raspuns din partea dvs,mergeam la un avocat in piatra neamt dar sunt retinut din natura serviciului in strainatate,sunt sofer de camion.va multumesc!

2 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

In cazul in care divortul a fost introdus in Italia, atunci din pacate va trebui sa va judecati conform regulilor din Italia. Pentru acest motiv, va trebui sa contactati de urgenta un avocat din Italia. In cazul in care divortul nu a fost introdus in Italia sau instanta din Italia nu este competenta, atunci va trebui sa inregistrati divortul in Romania unde va veti judeca dupa regulile din Romania.

Prin urmare, pentru a primi un sfat competent, trebui sa va adresati un avocat din Italia cu privire la procesul dvs.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,
Va sfatuiesc sa discutati cu fosta sotie si sa cadeti de acord sa divortati in Romania.
Sistemul juridic Italian este extrem de costisitor (scump) in materia cauzelor legate de dreptul familiei si protectia minorilor.
Puteti divorta pe cale amiabila si mult mai facil in Romania.
Mult succes.