DWQA Questionsunde depun plangere?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Cu acceptul meu o persoana a intrat in birou de unde mi-a sustras o suma de bani.Proba e o convorbire telefonica inregistrata unde-si recunoaste fapta si promite restituirea banilor. De trei luni nu mai raspunde la telefon.

2 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

de la producerea faptei pana acum a trecut cam multisor, art 284 cod proc civ precizeaza la alin 1 ca termenul este de 2 doua luni din ziua in care ai stiut cine e faptuitorul.infractiunea de furt, 208 si 209 cod penal, nu poate fi probata cu inregistrarea telefonica neautorizata conform art.64 alin 2 Cod proc pen. marturisirea, ca proba, presupune un cadru legal reglementat.Plangerea penala este reglementata de art.222Cod. proc pen si se inainteaza organului de cercetare penala ale politiei judiciare

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Plangerea se face avand in vedere infractiunea de furt si se poate depune la sectia de politie din raza domiciliului dvs.. Infractiunea de furt nu se incadreaza in art. 284 intrucat furtul nu presupune o plangere prealabila in sensul art. 284, iar ca atare termenul de 2 luni nu este aplicabil.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!