DWQA Questionsun sfat. multumesc
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

nu stiu daca am inteles eu bine. art 327 cod penal spune instanta trece la ascultarea martorilor potrivit art 323 si 325 care se aplica in mod corespunzator. Iar in art 325 spune ca la refuzul declaratiei , instanta dispune citirea declaratiilor pe care acesta le-a dat anterior. deci eu ca martor ma prezint ca sunt obligata conf art 171 al 1 si 2 dar nu ma pot obliga sa le mai dau vreo declaratie conf art 327 si 325 cod penal. este corect sau nu ce am inteles eu ? va multumesc anticipat.

11 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

tin sa precizez ca nu vreau sa m-ai am de a face cu persoana respectiva si procesul lui. tin la familia si la viata mea de aceea vreau sfatul d-voastra. multumesc

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In acest caz, daca refuzati acordarea unor noi declaratii, vor trebui avute in vedere declaratiile anterioare, desi sfatul meu este sa acordati aceste declaratii chiar daca le repetati. O abtinere in practica nu este considerata o colaborare si atunci ar putea exista numite dubii.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

buna ziua
d-voastra credeti ca e bine sa vorbesc cu procurorul despre frica mea?
pot sa vad si eu dosarul (avand in vedere ca pe citatie scrie ca il pot consulta)?
sau imi trebuie un avocat pentru asta?
si am inteles bine ca la tribunal se ocupa alt procuror de caz si nu cel care a condus urmarirea? va intreb in cazul in care ar trebui sa vorbesc cu procurorul sa stiu ca care vorbesc.
va multumesc

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Ar fi indicat sa vorbiti si cu procurorul de caz si puteti sa vedeti dosarul si fara sa aveti un avocat angajat. Avocatul este necesar daca spre exemplu, se schimba din nou statutul dvs. din martor in invinuit sau daca vi se aduc noi acuzari.

Va trebui sa vorbiti cu procurorul care supravegheaza dosarul in momentul in care doriti sa actionati.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

vreti sa spuneti ca se poate schimba statutul din invinuit in martor si iar in invinuit ? pai atunci de ce nu m-au lasat invinuit pana la demonstrarea contrariului? sau pentru ca nu mai este acelas procuror se poate schimba si statutul? nu prea inteleg.