DWQA QuestionsTrmitere dosar la alta instanta ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Cu respect vă rog să-mi sugeraţi ce trebuie să fac în cazul în care instanţa din apel a dispus vînzarea unui imobil prin bună înţelegere însă la termenul stabilit pentru a face dovada vînzării adică luna iunie 2009 nu a fost posibil întrucît a egzistat refuzul unui copropietar de a vinde şi a atacat cu recus şi apoi revizuire, ambele respinse.
La data actuală dosarul a fost trimis de la Curtea de Apel la arhiva judecătoriei iar la solicitarea mea de a mi se investii cu formulă executorie am fost refuzat pe motiv că , cauza nu a fost finalizată deoarece după expirarea termenului în care s-a dispus vînzarea la bună înţelegere şi nu s-a făcut dovada vînzării acestuia aceiaşi instanţa ar fi treduia prin încheiere să dispună vînzarea prin executor ,lucru ce nu s-a făcut pentru că dosarul a plecat de la Tribunal la Curtea de Apel iar de la Curtea de Apel în loc să fie trimis din nou la Tribunal pentru finalizare a ajuns la arhiva judecătoriei.
In această situaţie dosarul deşi nefinalizat se găseşte la arhiva judecatoriei , ce am de făcut în continuare pentru finalizarea cauzei ?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Din cele mentionate de catre dvs, in aceasta situatie trebuie sa dispuneti vanzarea prin executor avand in vedere ca pe cale amiabila nu v-ati inteles. Astfel, dvs. nu puteti investi cu formula executorie, ci eventual puteti legaliza hotararea, fapt ce v-ar ajuta ulterior in procedul de la executorul judectoresc. Cel mai bine ar fi sa mergeti la un executor judecatoresc pentru a incepe procedura de vanzare silita.