DWQA QuestionsTransparenta decizitionala Consiliul Local
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua! In orasul Viseu de Sus bugetul local este aprobat in CL fara a fii publicat pe site-ul autoritatii locale,sau afisat la sediul acesteia. Nici un act normativ nu a fost supus dezbaterii publice. Cu alte cuvinte, legea 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica nu a fost niciodata respectata. Cetatenii acestui oras sunt indreptatiti sa cunoasca pe ce se cheltuiesc banii din bugetul local atata timp cat platim impozite si taxe.
Va rugam respectuos sa ne consiliati cu privire la solutiile sau masurile pe care le putem lua pentru a determina autoritatile abilitate sa anuleze hotararea de CL prin care a fost adoptat bugetul local si sa il supuna spre informare si publicare timp de 30 de zile conform legilor in vigoare.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Va trebui sa urmati calea instantei judecatoresti, aceasta fiind singura in masura sa anuleze o hotarare a Consiliului Local. Insa, problema dumneavoastra necesita o analiza profesionala si detaliata din partea unui avocat, intrucat consecintele juridice sunt direct influentate de examinarea in detaliu a situatiei expuse. Va recomandam serviciul Sfat Juridic PRIVAT care presupune acordarea unei consultatii detaliate si personalizate de catre un avocat.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!