DWQA Questionstransformare SNC in SRL cu asociat unic in lipsa de mostenitori ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Sotie decedata in 2 dec. 2009, eu am un copil din prima casatorie,ea are unul tot din prima casatorie.
Impreuna avem o casa si o firma la care ea avea 40% di partile sociale conform contractului de societate (SNC).
Dupa 2 iunie (6 luni de la deces) , trebuie sa ma duc la Registrul Comertului pentru a schimba SNC in SRL cu asociat unic (decesul unui asociat) .
In contractul de societate nu este mentionat continuarea firmei cu mostenitorii aociatilor.
Dupa cate stiu eu mostenitorul sotiei, nu a cerut succesiune directa prin notariat si nici tacita nu poate fi, pentru ca nu foloseste bunurile metionate mai sus ( casa si firma).
La RC , acum cateva luni, dorind sa fac schimbarile necesare la firma, mi-au cerut sa vin cu mostenitorul si implicit cu certificatul de mostenitor de la notariat , ca acesta sa poata fi asociat in locul mamei lui si pentru alte modificari necesare.
Mai mentionex ca astazi am dat o declaratie notariala prin care intaresc intentia mea de acceptare a succesiunii tacite pentru casa si firma.

1. este suficienta doar aceasta declaratie notariala contra nici o actiune din partea mostenitorilor ei , privitor la succesiune , ca sa fiu acoperit la RC si deci sa pot cere transformarea SNC in SRL cu asociat unic, considerandu-se ca nu sunt mostenitori acceptanti cu acte in regula dupa 6 luni de la deces ?!
va multumesc incaodata !
cu stima,
Sandu F

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Nu cred ca este suficienta doar o declaratie a dvs. de acceptare fara existenta unui certificat de mostenitor in care sa se precizeze ca doar dvs. ati acceptat succesiunea. Motiv pentru care, va trebui sa faceti dovada celor de la RC ca sunteti singurul mostenitor (prin respectiva declaratie) alaturat de o eventuala adresa de la Camera Notarilor Publici care sa dovedeasca ca nu sunt alti mostenitori.
In cazul in care se va emite certificat de mostenitor in baza respectivei declaratii, atunci puteti face dovada doar cu certificatul.