DWQA Questionstransfer elev
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

buna ziua,
doresc transferul unui elev de clasa aX-a de la un liceu la altul, scoala de provenienta imi refuza semnarea transferului cu toate ca liceul primitor a dat acordul.
intrebarea este: ce este de facut in astfel de cazuri?
pe ce temei legal se bazeaza directoratul scolii de provenienta ?
ce sanse legale am eu?
care ar fi pasii pe care ar trebui sa-i urmez?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In primul rand consider ca ati trebui sa faceti o cerere scrisa catre scoala care refuza prin care sa le cereti explicarea negarii transferului.

In cel de-al doilea rand, dupa primirea unui raspuns, ati putea face o sesizae catre Inspectorat. Acestia pot lua anumite masuri si face un control in acest sens.

In cel de-al treilea rand ati putea sesiza si Ministerul Educatiei, supunandu-le spre atentie aceasta problema. Mentionez ca toate aceste instituii sunt obligate sa va raspunda in termen de 30 de zile.

Ca o ultima situatie, scoala care refuza semnarea poate fi chemata in justitie si sa fie obligata astfel la intrerpinderea transferului.

Buna ziuam

Conform Legii nr. 19/2000:

„Art. 65. – Au dreptul la pensie de urmas copiii si sotul supravietuitor, daca persoana decedata era pensionar sau indeplinea conditiile pentru obtinerea unei pensii.

Art. 66. – Copiii au dreptul la pensie de urmas:

a) pana la varsta de 16 ani;

b) daca isi continua studiile intr-o forma de invatamant organizata potrivit legii, pana la terminarea acestora, fara a depasi varsta de 26 de ani;

c) pe toata durata invaliditatii de orice grad, daca aceasta s-a ivit in perioada in care se aflau in una dintre situatiile prevazute la lit. a) sau b).

De asemenea, ati putea beneficia si de un ajutor social conform legii 416/2001. Va trebui mai intai sa aveti o discutie cu cei de la Casa de Pensii iar ulterior cu cei de la Primarie pentru beneficierea de anumite ajutoare sociale.

Va recomandam [link url=http://www.cjo.ro/urgenta] Consultanta Juridica INDIVIDUALA si URGENTA[/link]