DWQA QuestionsTragere la raspundere furt de 2 miliarde de Administratia Blocului si plata sume nejustificate
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Am si eu o rugaminte, daca puteti sa ma lamuriti, in blocul in care stau, de mai multi ani, fosta Administratie impreuna cu Presedintele de bloc, au furat de nici ei nu mai stiu cat.
Prin 2008, aveam o restanta de 1600 ron, am coborat dupa cateva zile sa ma uit pe lista, am constatat cu stupoare ca sunt doar 600 ron!!!!! Administratorul mi-a raspuns ca sunt scazuti din suma, deoarece nu s-au facut reparatiile pt terasa. Peste 2 Ani de zile am ajunsesem la aceasi restanta de 1600 ron din care am achitat 700 ron, au ramas 950 ron. La nici doua zile m-am trezit cu 3000 ron, am fost sa intreb pe Presedintele de bloc, care mi-a raspuns razand : A gresit calculatorul!!!! Mi-a spus ca sunt cei 1000 ron de acum doi, ani care mi-sau scazut din greseala, plus penalizari de 100% egal aproape vreo 30 de milioane, adica banii nu au apatut pe lista timp de doi ani, iar acum -i vor inapoi, plus penalizari de 100%. Administratia Blocului a fost schimbata, si sunt furturi de 2 miliarde !!!!!! Toti banii care i dadeam la intretinere, ii bagau in buzunar, Presedintele cu Administratorul au platit lumina pe scara si apa rece cat sa nu o inchida, iar restul si au insusit. Actualul Presedinte de Bloc le cere actele, nu vor sa predea registrul de casa si actele blocului actele contabile. Au fost dati in judecata: si cu toate astea din iulie pana acum abea, au predat cartea de imobil si cateva acte neimportante. Presedintele de bloc, nu actiona el o punea pe nevasta lui: Ea era considerata Presedinte pt ca tipa, si era extrem de iute la manie, el foarte rar dadea ochii cu locatarii. Ce sa fac in aceasta situatie????? Eu nu imi permit sa platesc, o asemenea suma ne vor executa, pe toti care avem restanta actuala Administratie!!!! Noua Administratie se lupta sa puna mana pe acte de cateva luni, dar degeaba!!!! Au fost fost dati in judecata au termen pe 6 Decembrie 2011. Altcineva mi-a raspuns: ca daca banii nu au aparut pe lista timp de doi ani nu am de ce sa i platesc!! Dar ei si-au luat timp, de aceea nu predau actele, ca sa aiba timp sa le masluiasca cu sumele, si le vor preda cu sumele recunoscute de ei. Adica va reiesi ca au ei dreptate. Daca vor aranja listele o sa reiasa ca, eu si ceilalti locatari, mintim, si au dreptate ei. Am facut reclamatie la Primarie, au venit peste ei, si nu au dat actele nici cu somatie de la primarie!!! Am documentul in care REFUZA SE PREDEA ACTELE LA CONTROL. Actualul Presedinte de Bloc, a decoperit pe listele de intretinere, ceva ILEGAL au trecut PENALIZARI DE LA EI PUTERE/ Ati mai auzit undeva asa ceva ????? PENALIZARILE BLOCULUI!!!! Adica puse din burta. Va multumesc

4 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Inca un fapt, locuiesc la ultimul etaj, imi schimba teava pluviala din 2 in 2 ani, si treceau pe deviz, sume mult mai mari decat pretul real. Cand de fapt terasamentul este depreciat. Puneau oameni prieteni cu ei, sa strice terasa, ma inundau si pe mine si pana la et 7, si apoi gaseau motiv de inca niste bani de plata. Dupa cateva luni se strica iar si iar se cereau bani pt reparatii, terasa era sursa de venit, cine era prieten cu ei, avea sume la intretinere de tot rasul; 20 40 ron, iar eu singura luna de vara fara caldura, plus ca apa calda nu este de 5 ani. plateam 170 ron. Este normal asa ceva,??? Inca ceva: Un vecin de la etaj 4 ap 42, locuieste, fara acte in Bloc de peste 10 ani. Adica a fost casa de servici a baiatului lui, a divortat de nevasta, iar fisu , la adus aici, nu are nici un act, nici macar viza de flotant, si locuieste linistit, plus ca isi mai aduce si neamurile, iar la intretinere este trecut o persoana, pe casa vecinului, sunt trecute o gramada de firme chinezesti, fiul lui este director de firma la un chinez, este normal ca pe acea casa, sa fie trecute mai multe firme???? Si numai chinezi, am impresia ca isi fac, acte de domiciliu, sunt o gramada de firme acolo!!! Iar el sta foarte linistit nu are nici viza de flotant, nici contract de inchiriere nimic. A primi amenda acum cativa ani, ca are buletinul pe adresa de acul 10 ani, sa dus baiatul lui si a dat ceva la politie si sa linistit. Este normal!!!!!!!

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Intr-adevar aceste cazuri sunt unele nefericite mai ales pentru locatari si din pacate sunt destul de intalnite. Primul pas facut este unul foarte bune si anume ca ati inceput prin chemarea acestora in judecata. Insa, din punctul meu de vedere ar trebui sa le faceti si o plangere penala, avand in vedere ca infractiunile savarsite de catre acestia sunt importante si de o valoare ridicata.

In ce priveste datoria dvs., apreciez ca nu aveti de ce sa platiti o astfel de datorie atata timp cat aceasta nu este justificata si nu reiese din acte. In cazul in care aveti chitantele de plata atunci puteti ajunge la o intelegere cu noua conducere care ar trebui sa fie de buna-credinta.

Sfatul meu este sa deslusiti mai intai problema la nivel contabil si sa aveti o discutie cu noua conducere intrucat daca ati platiti, nu vi se mai poate imputa din nou plata acelor sume. Mai mult decat atat, acele penalizari sunt exagerate.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Ce fel de plangere penala? Abuz in serviciu!!!

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Nu este nevoie sa indicati o infractiune in sine. Dvs. precizati in plangere situatia concreta, urmand ca organele abilitate sa faca incadrarea necesara.