DWQA Questionstitlu de proprietate ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

locuiesc in aceeasi curte cu unchiul meu. sunt 2 frati: el si mama mea. unchiul vrea sa isi faca titlu de proprietate, dar imi cere sa-i intorc o suma din casa parinteasca. mama a ingropat pe parintii. nu am bani sa-i intorc , suma aceea, oricare ar fi ea, in situatia aceea in care eu voi fi in imposibilitatea sa-i platesc suma ceruta, va veni executorul si imi va vinde o parte din casa? bn, este si sura, dar a fost refacuta de mama mea, are drept si acolo? daca unchiul meu are drept la casa parinteasca, eu nu pot avea drept incolo, catre bunurile lui? va rog, astept raspuns urgent, intrebarea majora este, poate veni executorul sa imi ia, in valoare de suma ceruta?, poate sa-mi vanda o camera la casa? sau are dreptul si la sura? daca a fost facuta de mama?, mai sunt si niste dependinte acolo, lemnarie, cotet, etc, dati-mi un sfat, urgent, daca puteti! mentionez ca, iesirea din acea curte se face pe partea mea? ce-i de facut? daca va fi necesar revin cu alte date, bineinteles daca veti avea nevoie de asa ceva. multumesc!

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Pentru a incepe executarea asupra bunurilor dvs., atunci trebuie sa existe in prealabil un titlu executoriu. In situatia dvs., cel mai probabil unchiul va trebui sa va cheme in instanta pentru a-si recupera datoria fata de dvs. Desigur, ca in instanta unchiul va trebui sa faca dovada existentei datoriei respective fata de dvs. In ce priveste toate bunurile de pe teren, acestea pot fi stabilite prin intermediul unei iesiri din indiviziuni cu privire la teren si bunuri (in cazul in care nu exista deja proprietari unici pe fiecare parte din teren, ci exista o coproprietate). Atat timp cat puteti face dovada construirii surei de catre dvs., atunci unchiul nu va avea niciun drept.

Pentru a intelege mai multe aspecte juridice cu privire la executarea silita, va invitam sa accesati sectiunea noastra de [link url=http://www.cjo.ro/aj]Articole Juridice[/link]