DWQA Questionstert poprit cine poate fi?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

o banca fata de care eu(debitorul urmarit) nu am calitatea de debitor ,iar banca fata de mine nu are calitatea nici ea de debitor si nici de depozitar al debitorului urmarit…in aceste situatii banca poate sa aiba prin codul de procedura civila calitatea de tert poprit sau este ilegal atribuita aceasta calitate de catre un executor judecatoresc? prin definitie TERT POPRIT poate fi un debitor eventual al debitorului urm?rit sau poate fi chiar ?i depozitarul debitorului urm?rit. Eu sunt debitorul urmarit .Fata de aceasta banca sunt doar client pentru virare salarii ,nu sunt debitor fata de aceasta banca;aceasta banca nu este debitor al debitorului urmarit si nici depozitar al debitorului urmarit. in acest caz aceasta banca mai poate sa aiba calitatea de TERT POPRIT?

2 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

in cazul in care un execotor judecatoresc nu respecta sau omite aceste dispozitii legale , si totusi atribuie incontinuuare acestei banci calitatea de tert poprit fata de mine(debitorul poprit) printr-un act de executare , nu comite o ilegalitate? constatand acestea nu atrage nulitatea calitatii bancii de tert poprit? constatand nulitatea calitatii bancii de tert poprit aceasta nu atrage nulitatea incuviintarii de executare silita?

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Tertul poprit poate si banca respectiva daca dvs. aveti conturi la ei. Daca dvs. considerati ilegal un act de executare, atunci va trebui sa intreprindeti o contestatie la executare!

Cu stima,
Echipa CJO.ro