DWQA Questionstermenul de finalizare a actelor de succesiune!!!
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

care este termenul de finalizare a actelor de succesiune?? in situatia in care deja s-a depus dosarul si au fost indeplinite toate conditiile. nu mai ramane de facut decat sa astept sa fie gata actele. si intrebarea era,repet, cat dureaza pana cand sunt gata actele de succesiune? Multumesc

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

In cazul in care ati dezbatut succesiunea la un notar, atunci potrivit art. 83 din Legea nr. 36/1995, pe baza incheierii finale, in termen de 20 de zile de la data acesteia, se va elibera certificatul de mostenitor, care va cuprinde constatarile facute de notar referitor la compunerea masei succesorale, numarul si calitatea mostenitorilor, precum si la cotele ce revin mostenitorilor universali sau cu titlu universal, ori la bunurile ce revin legatarilor particulari.

Desigur ca intre timp puteti solicita si un certificat de calitate de mostenitor. Va trebui sa aveti in vedere ca in anumite cazuri se asteapta diferite adrese de la autoritati publice, adrese care in mod normal trebuiesc raspunse in termen de 30 de zile, insa acest termen este depasit mai tot timpul in practica.