DWQA QuestionsTermeni juridici contract de reprezentare
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

In urma cu un an am teriminat un proces de partaj cu fostul sot.Dupa proces m-am trezit ca avocata mai vrea niste bani in afara taxelor. Nu am avut de unde sa-i dau si nici nu am semnat nici-un act ca as ramane datoare sa-i dau.Acum sa fac infarct,am intrat pe portal.justro si apar acolo cu un dosr de executare silita in calitate de creditor si avocata mea ca debitor,mai este o persoana,petent.Va rog sa ma ajutati!
Eu nu am primit nici-o citatie nimic.Poate sa ma execute daca am casa imreuna cu o cota parte cu altcineva si un credit ipotecar?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Va trebui sa verificati contractul incheiat cu aparatorul dvs. pentru a observa daca exista o plata datorata. Insa in situatia in care dvs. apareti ca creditor, inseamna ca dvs. sunteti cea care solicitati o suma de bani de la avocata, care are calitatea de debitor. Va trebui sa trimiteti o adresa la instanta prin care sa aduceti la cunostinta ca nu ati fost citata, sau eventual sa mergeti la instanta pentru a verifica dosarul. Exista situatii cand citatie nu este obligatorie, insa nu va pot acorda un sfat concret pana nu este verificat dosarul (mai ales ca in cauza mai exista inca o persoana dupa spusele dvs.).

In ce priveste casa, teoretic poate fi executata, insa in cazul unei executari casa (sau mai exact cota parte a dvs. din casa) va reveni bancii intrucat aceasta are proritate fata de alt creditor.