DWQA Questionsteren fotbal la 30 metri de casa
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua,
locuiesc la 15 km de Cluj-Napoca, in satul Suceagu, o zona frumoasa si linistita. Asa era pana acum cateva zile cand vecinul meu a hotarat ca un teren de fotbal i-ar aduce venituri bune si s-a apucat de „construit” unul, la nici 30 de metri de casa in care locuiesc. Nu sunt sigur daca terenul este intravilan sau extravilan, avem numar de casa, intabulat, tras curent, deci probabil ca este intravilan, ceea ce ma duce la ideea ca nu poti face chiar ce doresti, chiar si pe pamantul tau, daca acel lucru deranjaza vecinii. Si sunt sigur ca pe un teren de fotbal numai „lucruri bune” auzi. Va rog sa ma sfatuiti ce as putea face pentru a-mi recapata linistea pierduta. Multumesc si sunt recunoscator pentru orice sfat mi-ati putea da.
Cu respect,
Dorin Surducan, Cluj

5 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In primul rand ar trebui sa vorbiti cu cei de la Primarie pentru a observa daca autorizatia de construire este valabila si intr-adevar se poate construi acest teren de fotbal in acel loc. O alta optiune ar fi sa vorbiti si cu cei de la Inspectia in Constructii care se ocupa de controlul referitor la respectarea normelor in cazul constructiilor.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

multumesc pentru raspunsul rapid. din pacate cei de la primarie sunt prieteni buni cu vecinul meu, acolo nu vad ce sanse as avea, iar cei de la Inspectoratul pentru Constructii nu cred ca intra pe proprietate privata, cel putin nu acum, cand lucrarea e doar in stadiu incipient, sunt sigur ca se va gasi explicatie buna pentru lucrul cu buldozerul la nivelat terenul.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Va trebui sa faceti adrese scrise deoarece institutiile sunt obligate sa va raspunda in 30 de zile. Desigur ca dvs. puteti ataca si in instanta autorizatia de construire, insa vor trebui facute cercetari. Relativ la Inspectie in Constructii, aceasta ar trebui sa poata verifica in orice stagiu constructia.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

nu exista nici o autorizatie de constructie pentru terenul de fotbal, nici nu cred ca va fi vreodata, vor motiva ca il fac pentru familie. ma gandesc ca abia dupa ce il termina si il inchiriaza sa pot reclama eventual galagia, si asta dupa anumite ore, daca mai exista lege care sa reglementeze orele de liniste. cu altceva sunt prea destepti sa ii pot prinde.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Orice constructie necesita o autorizatie asa ca sfatul meu este sa va interesati totusi. Exista intr-adevar legea oridinii publice care reglementeza aspectele mentionate de catre dvs.