DWQA QuestionsTelefoane de amenintare
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua!
Am o problema cu un individ pe care l-am cunoscut in imprejurari neplacute in decembrie 2010. Am fost implicat intr-un accident rutier cu victima (35 zile de spitalizare date de medico-legal), eu conducand un autoturism iar el un motoscuter. S-a deschis dosar penal pe numele meu, care a fost solutionat cu NUP, intrucat in prealabil victima a declarat ca ne-am impacat si nu mai are nicio pretentie.
Inca din aprilie 2011 am inceput sa primesc telefoane de amenintare din partea acestui individ care pretinde mai multi bani.
Intrebarea mea este: ce solutie legala ar putea exista pentru a determina persoana in cauza, de notorietate ca fiind violenta si avand probleme cu alcoolul, sa ma lase in pace? Marturisesc ca ma tem pentru integritatea mea corporala si mai ales pentru familia mea.
Va multumesc anticipat!

2 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Cel mai indicat pentru dvs. este sa formulati o plangere penala impotriva persoanei respective. Astfel, doar prin tragerea la raspundere a sa de catre organele abilitate, poate duce la o renuntare a acestor amenintari.

In plangerea penala va trebui sa indicati situatia exacta care constituie amenintare. Aceasta plangere o puteti depune chiar la sectia de politie din raza domiciliului dvs.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Amenintarea trebuie sa fie de natura a produce o temere reala ca vi s-ar putea intampla ceva rau dvs.sau rudelor dvs.

Atentie -trebuie sa demonstrati ca aceea persoana va ameninta; iar pentru aceasta trebuie sa probati prin martori savarsirea infractiunii de amenintare.

Av. Paula Nedelcu