DWQA Questionstaxe pentru dezbatere succesiune
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

AS DORI SA STIU EXACT LA CE SUMA SE RIDICA TAXELE PTR DEZBATEREA UNEI SUCCESIUNI,OBIECTUL ACESTEIA FIIND UN APARTAMENT DE 2 CAMERE.

5 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Un pret corect vi-l poate indica doar un notar, intrucat succesiunea trebuie facuta la notar pentru a fi valabila si legala, iar fiecare notar practica alte preturi. Insa, trebuie sa aveti in vedere ca pretul va tine cont pe de o parte de suprafata apartamentului, iar pe de alta parte de valoarea acestuia (luandu-se in considerare spre ex., de zona in care este amplasat). Insa preturile in aceasta perioada sunt mai scazute intrucat preturile de pe grila notarilor au scazut si anul acesta.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

si inca o intrebare;DACA TATAL MEU A DECEDAT IN IANUARIE PE 26,ACEST AN,PANA PE CE DATA TREBUIE SA NE PREZENTAM LA NOTAR SA ACCEPTAM MOSTENIRE SI DACA ACCEPTAREA SE FACE IMEDIAT SAU DUPA DEZBATERE,ADICA LA FINAL?

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Va trebui sa va prezentati la notar in termen de maxim 6 luni de la data decesului, aceptarea facandu-se imediat, dezbaterea mostenirii facandu-se la acelasi notar (odata cu prezentarea la acesta din urma) daca toti mostenitorii sunt de acord.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

as dori sa stiu la cat timp de la obtinerea certificatului de mostenitor se poate vinde apartamentul mostenit.multumesc

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Din cate cunosc nu este prevazut un anumit timp. Prin urmare, puteti vinde cand doriti dvs. dupa obtinerea certificatului, insa eventual inainte sa vindeti, sa faceti toate inscrierile in cartea funciara si la administratia financiara.