DWQA Questionstaxa de succes
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

In ce cconditii poate sa-mi ceara un avocat „taxa de succes”,in conditiile in care eu nu am castigat nici-un leu in plus fata de cat a decis instanta? (in urma unui proces de partaj cu fostul meu sot am obtinut 50% )nimic mai mult
Va multumesc!

5 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In general, onorariu de succes reprezinta onorariul ca urmare a castigarii unui dosar in instanta. Prin urmare, onorariu de succes nu se refera la cat revine partii reprezentate din punctul de vedere al castigului, ci la solutia de reusita a dosarului. Daca nu s-a stabilit o clauza prin care onorariul de succes reprezinta altceva (de ex. castigarea sumei de X lei), atunci se aplica regulile generale.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Asta vroiam sa va spun si eu.Daca obtineam eu imobilul si plateam o sulta fostului sot,mai ziceam ca am castigat procesul,dar imobilul a fost dat lui si el trebuia sa-mi dea o sulta.Nu mi-a dat-o si s-a ajuns la executare silita.Si pentru ca am reusit sa-mi iau sulta cuvenita,inseamna ca am castigat si-i dau avocatei taxa de succes,mai ales ca eu nu am vorbit nimic in acest sens.Eu consider ca am platit taxa de executare si taxa la avocat pentru asistenta.Poate sa-mi ceara taxa de succes ca am reusit sa-mi iau banii cuveniti dati legal ? Care este succesul,nu-i obtineam oricum si cu avocat si fara,doar cu executorul?

Va rog,ajutati-ma,sunt disperata!
Multumesc frumos!
Cu respect!

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Va trebui verificat contractul pentru a vedea daca se face vreo precizare in acest sens. Succes poate consta si in faptul ca partajul s-a incheiat cu bine si dvs. ati avut un drept la o suma. Totul depinde si de ce anume v-ati inteles cu aparatorul dvs. Executarea poate fi considerata ca un succes si astfel sa se perceapa un onorariu de succes avand in vedere recuperarea banilor. De aceea v-am precizat ca cel mai bine ar fi verificati dosarul, sa contestati executarea daca se porneste, sa atacati contractul de asistenta daca se impune si sa va angajati un aparator nou.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Multumesc frumos,dar chiar credeti ca am sanse sa ma lupt cu un avocat? El cunoaste foarte bine legile si daca a fost in stare sa apara dupa un an cu un Ctr.de care eu habar nu am,inseamna ca a premeditat aceasta situatie, avand in vedere ca mie nu mi-a dat niciodata nici-o copie dupa Ctr. de asistenta.Oricum o sa angajez un aparator.Dar mi se pare dubios ca avand in vedere ca executarea s-a admis de instanta din martie,eu nu am primit somatie sau citatie ceva,nu stiu care este motivul si cat timp are la dispozitie executorul sa inceapa executarea.
O zi buna va doresc!
Cu respect,

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Sanse exista de la caz la caz, motiv pentru care v-am recomandat sa consultati un avocat unde sa-i prezentati toate actele si toata situatia. Practic, executarea se prescrie in termen de 3 ani, prin urmare executarea poate incepe in urmatorii 3 ani.