DWQA QuestionsSuspendare proces in baza legii insolventei.
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Intr un proces de contestare a unei decizii de concediere – nu a fost specificata instanata si termenul de atac, nu a fost transmisa angajatului sub nici o forma – emisa de o societate aflata in insolventa, incheierea ultimei sedinte a fost :

[i]Instanta pune in discutie suspendarea cauzei in baza art 36 din legea 85/2006 si art 243 pct 5 cpc
Contestatorul pune concluzii de respingere
Intimata pune concluzii de admitere a cererii
INSTANTA
Avand in vedere ca prin incheierea de sedinta din data de …05.2010 in dosarul nr …. a Tribunalului s a deschis procedura generala de insolventa impotriva debitoarei … (intimata in acest caz) si disp art 36 din legea 85/2006
potrivit carora la data deschiderii procedurii se suspenda de drept toate actiunile judiciare pentru realizarea creantelor asupra debitorului, urmeaza a suspenda cauza.
Instanta va avea in vedere si disp. art 78 CM conform carora „in cazul in care concedierea a fost efectuata in mod netemeinic sau nelegal, instanata va dispune anularea ei si va obliga angajatorul la plata unor despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul”, indiferent daca exista sau nu o solicitare a partii cu privire la plata despagubirilor.
DISPUNE
Suspenda cauza in baza art 36 din legea 85/2006 privind procedura insolventei.[/i]
Ce mai pot face in acest caz ? Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
PS: Firmele aflate in insolventa pot face chiar ce vor ? Decizia nu intruneste nici una din conditiile legale si nu mi a fost comunicata. Toate procesele se opresc din cauza acestei legi ? Totusi, decizia este emisa fara indeplinirea obligatiilor prevazute de lege …

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Legea 85/2006 prevede ca:

Art. 36
De la data deschiderii procedurii se suspend? de drept toate ac?iunile judiciare, extrajudiciare sau m?surile de executare silit? pentru realizarea crean?elor asupra debitorului sau bunurilor sale.

Prin urmare, acest articol dispune suspendarea dosarelor referitoare la o creanta impotriva debitorului. In cazul dvs. este vorba de o atacare a deciziei de concediere, motiv pentru care nu trebuie suspendata de drept, ci mai intai sa se stabileasca o solutie asupra acestei decizii, iar in cazul in care se va stabili cuantumul salariilor, acel capat de cerere poate fi disjuns si suspendat in baza art. 36 intrucat de abia atunci poate fi vorba de o creanta.

In cazul dvs. cel mai recomandat este sa atacati incheierea de suspendare la instanta superioara in care sa indicati cele precizate. alaturat desigur celor mentionate de catre dvs. referitoare la aspecte formale (lipsa instantei).