DWQA Questionssuspendare CIM fara stirea angajatului
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna seara,
Am si eu o situatie ,la care as dori o lamurire daca se poate.
Am avut nevoie de o copie dupa cartea de munca iar in momentul in care am primit-o am observat ca anul trecut de la 01.05 si pana la 01.01.2010 am avut contractul de munca suspendat,mentionandu-se ca am solicitat concediu fara plata,lucru neadevarat,nu am semnat nici o cerere de acest gen. si pot demonstra cu mailuri,corespondenta si acte ca am fost prezent zi de zi in perioada suspendarii.
Exista vreo solutie pentru situatia mea? Ce as putea face si cum as putea sa atentionez macar ITM-ul daca se poate rezolva ceva? Nu ar trebui sa existe undeva in firma sau la ITM cererea mea de concediu fara plata,semnata? Asa poate as demonstra ca nu e scrisul sau semnatura mea!
Multumesc mult celor care isi rapesc din timp sa ma ajute!

Cu stima,

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Intr-adevar concediul fara plata este un drept al salariatului si trebuie sa existe o cerere in acest sens ?i un acord al angajatorului. In primul rand ar trebui sa sesizati ITM-ul competent (de care apartineti) printr-o adresa scrisa. In situatia in care ati fost la munca in acea perioada la angajator ca avand program normal, atunci concediul neplatit nu este legal infaptuit. Desigur ca daca ati fost platit in respectiva perioada, atunci problemele s-ar putea pune la nivelul vechimii in munca si evident in legatura cu un posibil fals.