DWQA Questionssunt obigata a ma prezenta si a raspunde la intrebarile curtii de conturi ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

buna ziua de la 1.01.2010 sunt somer (si in proces cu unitatea care m-a dat afara)disponibilizata pe motive de reorganizare preavizul primind-ul pe 17 dec.2009, decizia de desfacere a CM facandu-se cu data de 1.01.2010 dar pe ea e data de pe 19 ian 2010 eu neprimind nici salarii compensatorii nici venituri in completare cf.legii ,deaoarece este disponobilizare colectiva (10 persoane) iar azi 30 04.2010 primesc un plic cu antetul unitatii care m-a disponibilizat dar pe adresa din plic numele Curtii de Conturi si numele si semnaturile unor pers, de la ac. institutie acredite a efectua un control la unitatea la care am lucrat in adresa mi se pun intrebari referitoare la activitatea finanaciar contabila desfasurata eu fiind insp. specialitate cu atributii de contabil sef si control fin.preventiv intrebarea este eu fiind in litigiu cu unitatea la care am lucrat au dreptul CEI de la CURTEA DE CONTURI a ma intervieva in defavoarea mea sub pretextul controlului efectuat si solilcitat de unitate respectiva inainte de finalizarea procesului intre mine si unitate?? voi avea castig de cauza la contestarea deciziei de desfacere a contractului de munca?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In situatia in care controlul Curtii de Conturi se desfasoara asupra perioadei in care dvs. erati angajat, atunci recomandat ar fi sa le raspundeti intrebarilor adresate. In situatia in care controlul se desfasoara intr-o perioada ulterioara concedierii dvs. atunci nu sunteti competent sa raspundeti intrebarilor, fapt ce ar trebui sa le mentionati celor de la Curtea de Conturi.
Avand in vedere ca dvs. ati solicitat instantei doar obligarea angajatorului la plata sumelor de bani aferente si nu legalitatea concedierii in sine, respectiv motivele concedierii, raspunsurile acordate celor de la Curtea de Conturi nu va afecta solutia dosarului. Mai mult, chiar daca s-ar ataca concedierea in sine, atat timp cat motivul concedierii nu are la baza raportul Curtii de Conturi, atunci cu atat mai putin nu este afectat litigiul dintre dvs. si angajator. La cele mentionate anterior se adauga si aspectul privind situatia ca atat timp cat dvs. v-ati respectat toate obligatiile ca angajat, atunci cei de la Curtea de Conturi nu pot sustine o nerespectare a obligatiilor dvs.