DWQA QuestionsSume acordate pentru nasterea copiilor
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua, Sotia mea a facut o cerere societatii la care lucreaza pentru acordarea unui salariu mediu pe unitate la nastere, raspunsul societatii a fost ca, citez: – nu a fost inregistrat la ministerul Muncii Familiei si Protectiei Sociale Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National pentru 2011/2014, prin urmare nu va puteti preleva de clauzele acestui contract. – societatea noastra pentru 2011/2012 nu a alocat fonduri pentru plata altor ajutoare de tipul celui solicitat de dvs, un salariu mediu pe unitate, platit de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil.
As vrea sa stiu daca au dreptul sa refuze plata acestui salariu pe motivele mentionate mai sus si cum pot rezolva problema cu argumente din acte normative. Va multumim.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Intr-adevar nu mai este in vigoare un contract colectiv de munca la nivel national. Insa, daca exista un contract colectiv la nivel de unitate sau ramura, sau daca exista un regulament de ordine interioara care sa prevada acordarea unui salariu mediu pe unitate la nastere, atunci angajatorul este obligat sa va acorde acest salariu.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!