DWQA Questionssuccesiune,evacuare copii
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

dupa decesul sotiei,am ramas cu 2 copii majori.eu sunt bolnav cronic,si pensionat fara drept de munca.copii locuiesc cu mine si i-mi fac tot felul de sicane si mizerii.vor sa vand casa!ei nu mai au forme legale de locuit cu mine{alta adresa pe buletin,iar celalalt are CI expirat din 2009}.cu toate acestea,datorita defunctei mele soti, locuiesc cu mine,si cum am mentionat,i-mi fac viata un iad{scandaluri,neplata partilor la intretinere si utilitati si dispriti de obiecte}.intreb:pana la rezolvarea succesiuni si vinderea proprietati ii pot evcua din casa care este proprietatea mea si a sotiei decedate.cum sa procedez si cine ma poate ajuta legal in acest caz?poate sa mi sa spuna care este parta care i-mi revine,dupa efectuarea succesiuni?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In ce priveste succesiunea, dvs. aveti 1/2 din apartament ca urmare a cumpararii acestuia in timpul casatoriei, iar 1/4 ca sot supravietuitor din 1/2 cota sotiei in calitate de coproprietar. In cazul in care copiii dvs. accepta succesiunea, acestia vor lua restul de cota din 1/2 a sotiei dupa ce se scade cota dvs. de 1/4.

Teoretic se poate formula o ordonanta presedintiala prin care copiii sa fie evacuati ca urmare a problemelor dvs., insa daca acestia vor deveni coproprietari asupra cotelor lor, atunci este o situatie mai dificila. Puteti eventual ca pe calea instantei sa solicitati partajul in sensul in care sa vi se atribuie dvs. intregul apartament, urmand ca dvs. sa le platiti copiilor o sulta care sa acopere cota acestora. Intre timp, ati purea formula tot la judecatorie, o ordonanta presedintiala prin care sa solicitati evacuarea acestora cel putin pana la terminarea partajului.