DWQA QuestionsSuccesiune si vanzare
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna dimineata. Tatal meu a decedat in urma cu un an si 3 luni. Noi suntem trei frati si mama.Imobilul ce face obiectul succesiunii este coproprietatea parintilor. Pana acum nu am deschis succesiunea si n-am facut nici un act privind acceptarea mostenirii. Mama doreste sa vanda acel imobil. Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa facem ca mama sa apara ca unic proprietar pe actul de proprietar al imobilului. Noi toti cei trei frati, suntem de acord ca sa facem acest lucru. Va multumesc anticipat.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Avand in vedere ca va puteti intelege pe cale amiabila, va recomand sa luati legatura cu un notar de la fostul domiciliul al defunctului in vederea dezbaterii succesiunii. Cu aceasta ocazie, veti putea renunta in ce priveste cota legata de apartament, mama Dvs. deveind unica proprietara si putand vinde astfel in calitate de unic proprietar.

O alta optiune ar fi ca dupa dezbaterea succesiunii, sa vindeti toti mostenitorii, adica Dvs., fratii Dvs. si mama Dvs., cumparatorului nefiind nevoie ca mama sa devina unicul proprietar in vederea instrainarii apartamentului.

Va recomandam [link url=http://www.cjo.ro/urgenta] Consultanta Juridica INDIVIDUALA si URGENTA[/link]