DWQA Questionssuccesiune si cost act donatie
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua,numele meu este Cristina si asi vrea sa ma lamuriti in legatura cu o succesiune dupa tata(a murit acum 3 ani).Este vorba despre un apartament cu 3 camere de locuit(69,23m.p.) si cota individuala de 1,73% din suprafata de folosinta comuna a imobilului.
Apoi dupa succesiune mama vrea sa imi faca o donatie pe numele meu adica partea cuvenita in urma succesiunii sa mi-o doneze mie si asi vrea sa stiu cat ar costa aceasta donatie(actul in sine).
In concluzie cat ma costa toata treaba asta,ca sa stiu de cati bani am nevoie,un pret orientativ.
Va multumesc si astept raspunsul dvs.

2 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Pentru un raspuns corect si la obiect ar fi bine sa luati legatura cu un notar.

Succes,
Av. Paula Nedelcu

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Un pret corect vi-l poate indica doar un notar, intrucat donatia trebuie facuta la notar pentru a fi valabila si legala, iar fiecare notar practica alte preturi. Insa, trebuie sa aveti in vedere ca pretul va tine cont pe de o parte de suprafata apartamentului, iar pe de alta parte de valoarea acestuia (care va tine cont spre ex., de zona in care este amplasat) si implicit a tranzactiei. De obicei, o donatie prezinta aceleasi costuri ca si o vanzare-cumparare, insa preturile in aceasta perioada sunt mai scazute intrucat preturile de pe grila notarilor au scazut si anul acesta.