DWQA QuestionsSuccesiune partiala?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua,
vin si eu cu un caz:
-mama a decedat de 1 luna si are deschis la banca -Raiffeisen Bank, un cont pt virare salar (lucrase pana in martie) si pensie (virata din martie pana in luna decesului-august); problema e ca la data decesului ii ramasese bani in cont iar cardul expirase chiar in ziua decesului
Intrebarea mea este: cum putem scoate banii din cont neexistand un imputernicit la cont?
Daca e nevoie de succesiune exista succesiune partiala-strict pt acesti bani in cazul prezentat?Spun partiala pt ca mama detine casa pe numele ei iar noi mostenitorii nu dorim sa facem acum succesiunea si pe casa.
Va multumesc.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Banii in mod normal ii puteti scoate facand dovada calitatii Dvs. de mostenitor. In cazul in care este nevoie de mai multe formalitati, cei de la banca va vor anunta.
In ce priveste succesiunea, aceasta poate fi dezbatuta partial la un notar, insa in acelasi timp se poate emite si un certificat de calitate de mostenitor, certificat care face dovada doar a calitatii de mostenitor si nu presupune si o dezbatere a bunurilor defunctului. Va recomand sa luati legatura cu un notar pentru o clarificare a acestor proceduri.

Va recomandam [link url=http://www.cjo.ro/urgenta] Consultanta Juridica INDIVIDUALA si URGENTA[/link]