DWQA QuestionsSuccesiune
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Am doi frati care au inceput succesiunea dupa parinti ,compusa din 2 loturi de teren si o casa cu teren. Au finalizat actele pentru terenuri dar nu si pt casa cu teren, unul dintre ei fiind intr-o situatie mai delicata si neavand bani pt finalizarea succesiunii. Ce se intimpla daca celalat frate vrea sa inchida succesiunea iat celalalt nu-si permite din punct de vedere financiar? Din cite stiu exista o perioada de 6 luni in cate trebuie sa se prezinte pt incheierea succesiunii( daca celalalt frate solicita acest lucru). Ce se intimpla daca nu poate achita suma respectiva ?
Cu stima

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Daca nu se pot plati taxele succesorale, atunci practic succesiunea nu se dezbate. O varianta ar fi ca fratele care isi permite sa plateasca si pentru fratele care nu-si permite, urmand ca fratele care a achitat integral, sa se intoarca impotriva fratelui care nu si-a achitat partea.

Problema dumneavoastra necesita o analiza profesionala si detaliata din partea unui avocat, intrucat consecintele juridice sunt direct influentate de examinarea in detaliu a situatiei expuse. Va recomandam serviciul Sfat Juridic PRIVAT care presupune acordarea unei consultatii detaliate si personalizate de catre un avocat.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!