DWQA Questionssuccesiune
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua, Sotul meu a decedat, avem un copil major care s-a casatorit, locuim cu totii in apartamentul proprietate personala pe numele defunctului sot si al meu. As vrea sa deschid succesiune, dar nu as mai vrea sa locuim impreuna. Cum procedez? Va multumesc.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Va trebui sa mergeti la un notar pentru a dezbate succesiunea. In cazul in care nu mai vreti sa locuiti impreuna dar ambele parti aveti dreptul la mostenire, atunci puteti ajunge la o intelegere in sensul in care apartamentul va reveni uneia dintre parti, urmand ca cealalta parte sa primeasca o sulta de la partea care a primit apartamentul, fie sa vindeti apartamentul, iar ulterior sa va incasati partea fiecaruia.

Sfatul meu este sa fie apartamentul acordat dvs. avand in vedere ca dvs aveti deja 1/2 din apartament (iar dupa mostenire veti avea in plus 1/4 din cota de 1/2 a sotului), urmand ca dvs. sa acoperiti cu o sulta cota fiului dvs. . Este si cea mai usoara metoda avand in vedere ca nu pot exista prea multi cumparatori pentru 1/2 dintr-un apartament.