DWQA Questionssuccesiune…. ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

1. In cazul in care succesorul sotiei decedate nu intreprinde nimic pentru a-si asigura bunurile ce i se cuvin in termen de 6 luni de la deces, acestea mi se cuvin mie ca sot supravietuitor , chiar daca nici eu nu merg la notar pentru orice fel procedura de msotenire /succesiune ?
2. ce pot face eu ca sa nu-mi pierd drepturile de mostenire a sotiei, dar in acelasi timp nici sa nu chem mostenitorul ei la o succesiune directa la notar ?
Mentionez ca mostenitorul nu va proceda la vreun fel de succesiune tacita !
3, Mi s-a sugerat sa dau o declaratie notariala, privitor la succesiune. Inb ce ar consta efectiv aceasta declaratie notariala >!
Cu aceeasi stima,
SF

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

1. In cazul in care dvs. acceptati succesiunea tacit (practic folosind si detinand bunurile masei succesorale), atunci da. Daca nici dvs. nu intreprindeti niciun act care sa emane faptul ca va comportati ca un succesor, atunci nu aveti nici dvs. niciun drept.
2,3. Puteti sa dati o declaratie succesorala care sa incadreze intentia dvs. de a accepta succesiunea (practic mergeti la notar si dati o declaratie pe propria raspundere conform careia acceptati succesiunea de pe urma defunctei) sau puteti accepta tacit prin acte care sa dovedeasca intentia dvs. de acceptare.