DWQA QuestionsStricaciuni la locuinta cauzate de vecini. ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua, V-as ruga sa ma ajutati sa rezolv urmatoarea problema:
Sunt proprietarul unei locuite situata la parter intr-un bloc de 5 nivele. Problema pe care o am este ca vecinul care se afla deasupra mea are probleme cu instalatia de apa si canalizare. Peste toate astea nu proprietarul este cel care locuieste ci are inchiriat apartamentul unei „familii” de vreo 7 persoane pe care nu-i intereseaza nimic. In acest moment am ajuns la capatul rabdarii pentru ca nu mai exista decat cele doua holuri care nu sunt stricate in rest cele doua dormitoare baia si bucataria sunt inundate.
Spuneti-mi cum pot obliga proprietarul sau „chiriasii” sa-si repare instalatia de apa si canal si de asemenea sa-mi plateasca reparatiile si daunele provocate.
Va multumesc pentru sprijin.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Singura metoda prin care sa-i obligati la plata pagubelor este sa formulati o cerere de chemare in judecata atat a chiriasului cat si a proprietarului. Proprietarul trebuie chemat in instanta deoarece acesta are obligatia de a repara instalatiile de apa si canal, insa in cazul in care si chiriasul are vina sa cu privire la modul de folosire al utilitatilor din apartament, acesta se face vinovat de prejudiciile cauzate dvs. si nu proprietarul.