DWQA QuestionsStabilirea resedintei minorului
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Am intentat o actiune civila pentru a stabili resedinta minorului la mine,fiind proprietar direct al unui apartament,intrucat am constatat ca mama nu se ocupa indeajuns de minor,fiind tot timpul plecata la cuncubin in Italia.De asemeni mentionez ca minorul locuieste cu mama si bunica intr-o casa sociala cu chirie,neavand conditii de crestere,avand toaleta comuna in afara camerelor de locuit,fiind fetita.
As dori sa cunosc cam ce sanse ar fi sa pot lua acel copil la mine,avand toate conditiile posibile,iar bunicii paterni putandu-i oferi totul,avand o situatie materiala foarte buna,pe cand cea materna nu are apsolut nimic.
De asemeni,la prima infatisare la proces,mama minorei a depus ca proba in instanta o caracterizare de la scoala,nu situatia scolara,a fost audiata minora intrucat peste putin timp implineste 10 ani,si o ancheta sociala facuta fara a preciza exact conditiile de trai,reiesind dupa acea ancheta conditii bune de trai.
As avea sanse de reusita in situatia mentionata,avand in vedere ca minora este atasata de bunica materna si de mama?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In cazul in care puteti dovedi ca mama minorului nu se ocupa corespunzator de acesta, atunci sanse pentru cazul dvs. exista. Insa, trebuie sa aveti in vedere ca instanta va putea audia minora in ce priveste dorinta de a se muta cu dvs., dorinta ce va conta intr-un final cel mai multe pentru instanta.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!