DWQA QuestionsSora medicala vs. asistenta medicala! ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua.Lucrez ca sora medicala ( cu liceu sanitar ) in spital din 1992.Din august 2009 am absolvit Scoala Postliceala Sanitara Carol Davila , meseria asistent medical.Mi s-a refuzat incadrarea in functia de asistent medical. Ce pot face?

3 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Important este si motivul pentru neincadrare. Incadrarea poate s-a dispus ca lipsa locurilor de asistenta medicala sau alt motiv obiectiv si care nu tine de spitalul la care lucrati. In situatia in care masura luata nu depinde de niciun aspect exterior spitalului, atunci puteti actiona in instanta spitalul pentru a va incadra ca asistenta medicala in situatia in care vreun act normativ prevede aceasta obligativitate de incadrare.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

In Anexele legii 303 este precizat ca promovarea in functie sau gradatie se face prin transformarea postului respectiv,in lipsa posturilor vacante.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Puteti incepe prin a formula o notificare catre Spital in care sa le aduceti la cunostinta obligatiile sale de incadrare sau transformare a locului. In situatia in care raspunsul va fi negativ si totodata in functie de motivarea Spitalului, atunci va trebui sa formulati o cerere de chemare in judecata impotriva lor daca se dovedeste a fi doar o lipsa a indeplinirii obligatiilor.