DWQA QuestionsSomatie de executare silita de la executor judecatoresc !
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

In 2007 am contractat un credit de nevoi personale in valoare de 15000 euro fara ipoteca, fara garantii pe care l-am platit conform graficului de rambursare pana in 2010 cand s-au taiat salariile la bugetari(sunt bugetar). Datorita taierii salariilor n-am mai putut plati rata integral si am facut 2 cereri de restructurare timp de 1 an. Intrucat restructurarea mi-a facut mai mult rau decat bine, am cerut sa mi se prelungeasca creditul pe o perioada mai mare de timp dar, sa-mi scada rata la jumatate din suma pe care o plateam (220 euro – la 110). Banca nu a acceptat si de atunci nu am mai platit nimic! Acum mi-a venit o Somatie de plata cu proces verbal si titlu executor de la un executor judecatoresc si sunt citat la o data din Februarie 2013 la sediul acestui executor judecatoresc

5 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

In 2007 am contractat un credit de nevoi personale in valoare de 15000 euro fara ipoteca, fara garantii pe care l-am platit conform graficului de rambursare pana in 2010 cand s-au taiat salariile la bugetari(sunt bugetar). Datorita taierii salariilor n-am mai putut plati rata integral si am facut 2 cereri de restructurare timp de 1 an. Intrucat restructurarea mi-a facut mai mult rau decat bine, am cerut sa mi se prelungeasca creditul pe o perioada mai mare de timp dar, sa-mi scada rata la jumatate din suma pe care o plateam (220 euro – la 110). Banca nu a acceptat si de atunci nu am mai platit nimic! Acum mi-a venit o Somatie de plata cu proces verbal si titlu executor de la un executor judecatoresc si sunt citat la o data din Februarie 2013 la sediul acestui executor judecatoresc „pentru a le indica, in scris, in conditiile legii, lamuriri in legatura cu veniturile si bunurile mele asupra carora se poate efectua executarea, cu aratarea locului unde se afla acestea. In cazul refuzului de mai sus mi se zice ca se aplica art.108 ind.2 alin.2 C.proc.civ. Se intemeiaza prezenta pe disp. art.373 ind.1 C.proc.civ „.
Precizez ca nu detin bunuri imobile- case, apartamente proprietate ci numai o masina la care platesc leasing dar, sunt salariat la o institutie de stat cu salariu de 1556 ron, sunt casatorit si am un copil minor.
Intrebare: Care este cea mai indicata solutie in aceasta speta( sa ma conformez executorului sau nu?) si ce modalitati de recuperare a creantei are executorul judecatoresc?
Daca ma conformez executorului, pot trimite raspunsul in scris, recomandat prin Posta Romana sau trebuie sa ma prezint personal la sediul acestuia?
Va multumesc!

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara!

Indicat este sa incercati plata datoriilor, insa in ce priveste executarea, aceasta nu poate avea loc daca nu aveti bunuri pe numele dvs. (adica in proprietatea dvs.).Nu sunteti obligat sa va prezentanti la executor.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna dimineata, In somatia de plata executorul judecatoresc spune: ” Sunteti citat la data de ….. orele….. la acest birou in calitate de debitor pentru a ne comunica in scris, in conditiile legii, lamuriri in legatura cu veniturile si bunurile dvs. asupra carora se poate efectua executarea, cu aratarea locului unde se afla acestea. In cazul refuzului de a va prezenta ori de a da lamuririle necesare, precum si darea de informatii incomplete ori eronate atrag raspunderea dvs pentru toate prejudiciile cauzate, precum si aplicarea sanctiunii prevazute de art 108 ind 2alin.2 C. proc. civ, daca FAPTA NU INTRUNESTE ELEMENTELE CONSTITUTIVE ALE UNEI FAPTE PREVAZUTE DE LEGEA PENALA. Ne intemeiem prezenta pe disp art.373 ind 1 C.proc.civ „

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Intentia mea este ca inainte de termenul stabilit pt intalnire sa trimit o recomandata cu confirmare de primire executorului, in care sa-i spun ca nu detin bunuri mobile sau imobile in proprietate dar, imi iau un angajament scris in care prin care doresc sa platesc suma indicata de el in mai multe rate pe care sa le platesc lunar pe mai multi ani potrivit unui grafic de rambursare intocmit de el ! Dar, aceasta rata sa nu depaseasca 100-120 euro pentru ca nu pot sustine financiar plata unei rate mai mari! Este evident ca suma intreaga pe care o am de plata nu o pot plati o singura data pentru ca nu detin aceasta suma!
Ce ma pune pe ganduri este formularea executorului folosita in somatie: ” daca fapta nu intruneste elementele constitutive ale unei fapte prevazute de legea penala”. Ce raspuns pot sa-i dau executorului astfel incat acesta sa constituie o fapta penala? Oare, daca-i trimit un raspuns executorului in care sa omit ceva constituie infractiune?
Este mai indicat sa apelez la un avocat care sa se ocupe de aceasta speta?

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua!

Nu constituie infractiune raspunsul dvs. catre executor, insa in cazul dvs. indicat este sa luati legatura cu un avocat pentru a infaptui pasii necesari. Incercati sa adresati intrebarea dvs. urmarind link-ul: http://www.cjo.ro/sfat_privat/

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!