DWQA Questionssolutii proces revendicare teren
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

am un proces pe rol in care sunt parata .niste consateni isi revendica o parte din terenul intravilan al meu pe care am casa,anexele gospodaresti,via si gradina.acest pamant a fost lot dat in folosinta de C.A.P ,am autorizatie de constructie a casei din 1962,il am trecut pe titlul de proprietate (din 1996);suprafata din registrul agricol 59-62,corespunde ca marime cu cea din titlul de proprietate.in 2001,aceiasi vecini ne-au actionat in judecata pentru acelasi lucru,si au recunoscut atunci ca nu au atacat actele premergatoare titlului;dar in procesul aflat pe rol in prezent,au modificat putin actiunea prin faptul ca in 2001 cereau anularea titlului si o suprafata de 2000mp ,iar astazi cer constatarea nulitatii partiale a titlului meu de proprietate si revendica o suprafata de 1200 mp;au schimbat putin si partile introducand un mostenitor in plus.in 2001,li s-a respins actiunea ca nefondata;au facut si recurs,li s-a respins si acesta.avem hotararile din 2001 definitive,iar acum m-am trezit din nou data in judecata pentru acelasi lucru de fapt(caci este vorba de acelasi teren intravilan)precizez ca atunci cand C.A.P-ul mi-a dat acest pamant,era teren arabil,liber;in 1962 mi-am construit casa,am pus vie si gradina .muncesc acest pamant de aproape 50 de ani.care ar fi solutia in acest caz?va multumesc!!!

2 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Recomandat ar fi sa prezentati toate actele unui avocat, intrucat nu va pot acorda un sfat concret deoarece nu cunosc situatia concreta si nici actele care stau la baza acesteia. Important este desigur si motivul pentru care care acestia cer nulitatea partiala si revendicare (trebuie analizata cu atentie cererea de chemare in judecata). Aparent, Dvs. aveti dreptate cu privire la terenul care va apartine conform titlului de propritetate. Mai mult, consider ca ati putea invoca uzucapiunea terenului, aparare care blocheaza integral actiunea in revendicare. Prin urmare, daca s-ar anula partial titlul de proprietate, cel putin aparent Dvs. ati putea invoca uzucapiunea, si astfel actiunea in revendicare sa fie respinsa (urmand desigur ca hotararea sa constate titlul Dvs. de proprietate ca urmare a uzucapiunii).

Important este sa combateti mai intai nulitatea actului ca o prima aparare si in subsidiar sa invocati uzucapiunea. Totusi, asa cum am precizat si anterior, nu va pot da un sfat concret intrucat trebuiesc analizate toate actele si situatiile de fapt si de drept.

CJO.ro va recomanda [link url=http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=4b6794ab1&unique=3a772cc14&redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.mygreencity.ro%2Flanding_p.php]case pt. vremuri de criza[/link], [link url=http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=4b6794ab1&unique=698c81532&redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.bestjobs.ro%2F]bestjobs[/link] si [link url=http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=4b6794ab1&unique=ba6c35713&redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.tjobs.ro%2Fpromovare-cv.html]joburi in strainatate[/link]

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua ,
Am si eu un proces castigat , au facut apel sa judecat sa dat sentinta …. acum intrebarea mea este care este termenul limita pentru recurs ??