DWQA Questionssolutie juridica impotriva administrator asociatie de proprietari
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua
Locuiesc si fac parte ca simplu proprietar dintr-o asociatie de proprietari. Administratorul acesteia care a calculat si incasat taxele (cel putin in ultimii 3 ani de cand eu locuiesc) nu a gestionat corespunzator fondurile asociatiei. Respectiv proprietarii sunt cu plata la zi conform listelor de plata afisate (restantierii inregistrand sume de maxim 2.000 lei).
Insa asociatia de proprietari inregistreaza sume restante catre furnizorii de utilitati in jurul sumei de 20.000 lei.
Ce solutii juridice exista pentru a-l constrange pe administrator la recuperarea sumelor, avand in vedere ca nu are proprietate imobiliara pe numele sau, doar venituri de natura pensiei.
Comunicarea cu administratorul este aproape imposibila, de aceea avem nevoie de ajutorul unei institutii abilitate. Am discutat cu cei de la primarie si ne-au comunicat ca ei doar consiliaza si nu fac expertize contabile la asociatiile de proprietari.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In primul rand in calitate de proprietar si membru al asociatiei de proprietari, dvs. aveti dreptul a de a solicita toate actele cu privire la activitatea asociatiei de proprietari. In cel de-al doilea rand, puteti sesiza in scris serviciul special din cadrul Primariei intrucat acestia au competenta in verificarea activitatii asociatiilor de proprietari. In cel de-al treilea rand, puteti demite presedintele asociatiei, iar in ultimul rand acesta poate fi tras la raspundere pentru eventualele fapte care au dus la intarzieri sau penalitati.