DWQA Questionssolicitare evaluare imobil (partaj) la primul termen?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna seara,
Am si eu o situatie , sunt parata in dosar de partaj,fostul sot solicita sulta ,evaluand ap. la 120.000,desi nu a contribuit cu mai nimic,pot dovedi insa doar cu martori nu si cu inscrisuri.
Ideea este ca am un avocat,care mi-a promis ca poate sa prelungeasca procesul cam un an,timp in care sa pot avea banii de sulta,poate pe o cota mai mica,sper.
A depus intapinare,insa nu mi-a comunicat ce a solicitat, iar eu am sperat ca studiind cererea de chemare in judecata(care este si inexacta,mentionandu-se ca s-au facut multe lucruri in casa,desi nu s-a facut nimic,putandu-se dovedi cu acte) a stiut ce solicita.
L-am sunat si mi-a spus ca a cerut sa mi se lase mie casa si sa platesc sulta si ca suma la care a evaluat fostul sot casa este prea mare si ca nu suntem de acord cu ea.
Iar la primul termen,fostul sot care s-a prezentat singur,fara avocat,a cerut expertiza.
Intrebarea mea este, intampinarea a ajuns deja la parat (pt ca nu i s-a inmanat la primul termen) si poate sa ceara expertiza asa la prima strigare?
a gresit av. meu cand a solicitat fara sa ma intrebe sa platesc sulta(desi asta scrie clar si in cererea de chemare in judecata) si ca a specificat ca suma la care a evaluat reclamantul casa este prea mare?
Eu nu am spus nimic de suma sau altceva,l-am rugat doar ca studiind cererea sa imi spuna pasii ce se urmeaza, ca sa dureze totusi mai mult procesul.
ce sanse am acum sa aman cat mai mult daca deja s-a solicitat expertiza de catre reclamant iar urmatorul termen este septembrie?
Va multumesc si daca considerati ca trebuie sa schimb avocatul va rog sa ma sfatuiti pentru ca daca platesc macar sa fie unul potrivit.

Cu respect,

2 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Intrucat aveti angajat avocat ar fi bine sa aveti o comunicare cu el. Asa v-ar putea explica tot ceea ce se intampla in litigiul dvs.
Intampinarea se comunica reclamantului, respectiv fostului dvs. sot.
Daca nu a cerut sa ia termen pentru a lua la cunostinta de cuprinsul intampinarii este posibil ca in cadrul probatoriilor sa solicite expertiza.
Pentru a nu face aici prea multe scenarii va sugerez sa luati legatura cu avocatul dvs. si sa va spuna ce s-a intamplat la termen.

Succes,
Av. Paula Nedelcu

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Intampinarea s-a depus la dosar si daca a fost depusa la dosar cu 5 zile inainte de termen atunci paratul putea sa ia la cunostinta de acasta intampinare. Prin urmare, nu este obligatoriu ca intampinarea sa ajunga la parat (fiind la optiunea sa), acesta putand sa ia la cunostinta de intampinare de la dosar.

Daca nu s-a solicitat amanarea cauzei, atunci s-a trecut practic la urmatorul pas al dosarului si anume discutarea pe probe. In aceasta situatie, s-a propus expertiza.

Avocatul dvs. nu a gresit ca a solicitat sulta deoarece acesta a actionat in conformitate cu dorintele dvs. Expertiza va urma sa specifice care este valoarea casei pentru a se stabili valoarea sultei.

Expertiza va dura cel putin un termen (de obicei de o luna), iar mai mult instantele vor intra in vacanta judecatoreasca. Prin urmare, exista posibilitatea ca procesul dvs. sa dureze o perioada destul de lunga.

Cel mai recomandat pentru dvs. este sa discutati cu avocatul dvs. intrucat acesta este in masura sa va clarifice cel mai bine. De asemenea, puteti merge si dvs. la instanta si sa vedeti dosarul la Arhiva pentru a observa ce s-a intamplat la termen.