DWQA Questionssolicitare daune in urma incheierii unei intelegeri verbale
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua,
Am stabilit verbal cu o firma de constructii sa execute izolatia termica a apartamentului proprietate personala (fatada) . A executat o parte a fatadei , iar la partea din spate a ales o solutie tehnica cu care nu am fost de acord ( inglobarea grilajelor de la ferestre in izolatie) fara sa ma anunte in prealabil, fapt cu care nu am fost de acord , solicitand demontarea izolatiei din jurul grilajelor. Firma a demontat izolatia pe toata fatada din spate a blocului , fara a finisa insa peretele. Va rog sa-mi spuneti unde ma pot adresa pentru a cere despagubiri pentru acest lucru , fara a avea un act scris? pot apela la politie , atata timp cat firma se afla inca la locul lucrarii , executand lucrari de izoloatie pentru ceilalti locatari ai blocului?
De asemenea , firma in discutie a solicitat plata lucrarii partii din fata a fatadei, executata dealtfel in bune conditii de calitate. Am achitat solicitand un act justificativ pentru aceasta lucrare. Am primit un contract in care suprafata contractata este de 85,5 mp, ei executand real cca. 25 MP. Fot folosi acest act pentru asolicita si izolarea partii din spate a apartamentului?
Va multumesc.

3 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Situatia dvs. trebuie analizata concret, in sensul in care trebuie verificat contractul pentru a observa daca intr-adevar se specifica izolarea si a fatadei si a partii din spate sau este doar trecuta o suprafata generala de 85 mp. In aceasta ultima situatie, v-ati putea folosi de contract pentru obligarea acestora la izolarea si a partii din spate.

Indicat ar fi sa ajungeti la un consens cu firma respectiva, precizandu-le obligativitatea contractului incheiat. V-ati putea adresa instantei judecatoresti pentru obligarea acestora la executarea lucrarilor, in caz contrar solicitandu-le daune.

Mult succes!

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Va multumesc pentru raspunsul dvs. In contract este specficat astfel:Obiectul contractului : izolatie termica fatada bloc, suprafata :85,5 mp, pret total: 2170 lei.
Revin de asemenea cu rugamintea de a-mi raspunde daca pot sesiza politia pentru pagube create prin demontarea izolatiei , acum cat firma se afla inca la locul lucrarii.
Va multumesc.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Fatada blocului ar insemna si spatele acestuia, asadar, acestia sunt obligati sa va izolele si spatele blocului.

In ce priveste Politia, nu am mentionat-o anterior deoarece interventia Politiei se face doar daca fie nu ajungeti la nicio intelegere cu acestia, fie acestia nu vor sa faca nicio reparatie in final. Prin urmare, Politia ar putea constata eventual distrugerea fatadei, insa obligarea firmei sau daunele tot prin intermediul instantei le puteti aduce la executare.

Mult succes!