DWQA Questionssituatie legala sau abuz???
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua !
V-as ruga sa ma lamuriti intr-o situatie reala,cu privire la aspectul legal, sau ilegal al gestului respectiv !

Sunt student la o facultate tehnica,avem o disciplina cu un profesor care practic pe tot parcursul semestrului a tinut cursul intr-un mod fugitiv, expeditiv,confuz si nedidactic,prezentand doar rapid,cursul cu ajutorul retroproiectorului !
Deoarece la biblioteca facultatii,nu exista decat un singur exemplar al cursului, noi studentii din an, in numar de 140,nu avem de unde sa ne luam cursul pt a invata !
Cand seful de an i-a cerut cursu,in format electronic,l domnului profesor, acesta a pretins suma de 2000 lei,adica sa punem toti cate 25 de lei !

Intrebarea mea : poate fi incadrat juridic acest caz ? si in ce categorie !
pararea mea, este ca domnul profesor a abuzat de functie si de statut,nepredand intentionat cursul la standarde didactice normale, tocmai pentru a putea beneficia de nevoia stuentilor pentru a consulta cursul in format electronic !

mihai Ioan Cluj-napoca

Va multumesc !

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Aceasta situatie nu poate fi privita ca o fapta penala intrucat nu indeplineste toate conditiile pentru a fi incadrata ca infractiune de abuz. Ce puteti face dvs. este sa faceti o sesizare pe cale administrativa, in sensul aducerii la cunostinta asupra acestor aspecte, decanului facultatii si eventual rectorului universitatii (putandu-se lua astfel masuri pe cale administrativa).

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!