DWQA QuestionsSfaturi privind proces de divort ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua,
M-ar intreresa un sfat juridic in privinta unui divort.Am 34 de ani.Care sunt pasii de urmat si la ce trebuie sa ma astept?Cat ar putea dura un astfel de proces?
Situatuia mea sta astfel: sunt casatorita din 2003 si am un copil de 4 ani.De cand suntem casatoriti am cumparat 2 apartamente cu credit ipotecar la care trebuie sa platim timp de 25 de ani.Din cauza serviciului sotului a trebuit sa ne mutam in trei orase.Acum suntem stabiliti in Bucuresti, dar unul din apartamente este in alt oras.Din nefericire in cartea mea de munca nu sunt evidentiate salariile pentru ca am fost nevoita sa imi gasesc servicii in fiecare oras si am lucrat la patroni romani care nu au inregistrat veniturile reale,in plus am perioade destul de lungi in care nu am lucrat,in momentul de fata imi caut servici.Sotul nu cred ca este de acord cu divortul.Motivele sunt destul de complicate dar fara certuri batai ceva de genul acesta …pur si simplu nu putem comunica si nici avea incredere unul in celalalt.Ce sanse am ca acest divort sa nu afecteze prea mult copilul?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Primul pas este introducerea actiunii de divort la judecatoria de pe raza sectorului unde aveti domiciliul comun. Daca acest domiciliu este in alt judet,atunci la judecatoria din respectivul judet. Durata variaza,in functie de soti. Daca spuneti ca sotul dvs. nu ar fi de acord,bineinteles ca durata va fi mai mare. Dupa ce instanta va partaja bunurile,in functie de care bun va deveni al dvs. veti plati creditul in continuare. Ar fi mai bine sa aveti un serviciu pana atunci,pentru a putea face dovada ca sunteti capabila ca achitati respectivul credit. Totodata,nu este obligatoriu sa faceti partajul in instanta,ci puteti ajunge la un consens cu sotul si sa incheiati un act notarial.
In privinta copilului,este probabail ca divortul sa-l afecteze emotional,asta va depinde doar de dvs. si de sotul dvs. sa-i oferiti si in timpul divortului si dupa acelasi confort psihic.