DWQA QuestionsSepoate obtine un ordin de restrictie?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua! Ma numesc Adrian si am o problema de foarte multi ani , despre care mi-a fost greu sa vorbesc, pana acum.

Am un tata extrem de dur si rece care , de-a lungul anilor m-a ranit psihic si emotinal in halul asta de tare incat la fiecare confruntare cu el , la fiecare amintire pe care o am legata certurile acelea infernale , fiecare ridiculizare la adresa mea, nu ma pot abtine sa nu izbucnesc in lacrimi de durere si tristete. M-a educat pe mine si pe fratele meu cu bataie – in sensul ca ne imobiliza si ne batea pana la vanatai cu o curea din cele mai mici chestii – gen : nu reauseam sa rezolv o problema la nivel de adult , un copil de clasa II – III . A fost la un moment dat si un incident in care , in stare de ebrietate , a ranit un membru de familie pana cand i-a dislocat/rupt mana. Eram foarte mic pe acea vreme dar inca ma bantuie acea amintire groaznica.
Desi au trecut ani , inca sunt ridiculizat si chiar amenintat cu pedeapsa fizica daca ceva nu ii convine.DIn punct de vedere psihic si emotional , eu sunt terminat. Simt ca nu am scapare si se intampla uneori sa cad in depresii si sa plang ore bune.
Am vrut la un moment dat sa fac pace cu el in sensul ca i-am scris ce m-a deranjat de-a lungul anilor la el , cum s-ar putea schimba , cum ne-a ranit . Nici macar nu s-a uitat peste acele cuvinte care m-au adus la concluzia ca de vorba buna nu voi mai avea nici o data pace sufleteasca

Va rog frumos sa imi spuneti – se poate sa obtin un ordin de restrictie impotriva lui?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Indicat este sa formulati si o plangere penala impotriva acestuia daca exista si suferinte fizice. In ce priveste ordinul de protectie, recomandat este sa lecturati legea nr. 217/2003. Teoretic, va trebui sa va adresati institutiilor locale (Autoritatea tutelara spre ex.) cu o adresa in ce priveste suferitele dvs., iar acestea sunt obligate sa ia masuri pentru protejarea dvs. Totodata, acelasi tip de adresa l-ati putea adresa si catre Ministerul Muncii si Familiei.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!