DWQA Questionssentinta de divort – intrebari proces divort
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

buna ziua, as dori sa dori unele lamuriri cu privire la sentinta de divort:
1. Exista motive, si daca da care sunt acelea, care pot impiedica desfacerea unei casatorii?
2. care este termenul de intampinare a apelului la sentinta de divort?
3. Daca unul dintre martori nu are domiciuliul in oras, se poate face proba cu o declaratie pe proprie raspundere a notar?
multumesc frumos.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

1. Raspunsul este afirmativ, un divort poate fi impedicat insa nu exista anumite motive care pot fi piedici la un divort, intrucat fiecare situatie difera de la caz la caz. Codul Familiei prevede in „Art. 38. – Instanţa judecătorească poate desface căsătoria prin divorţ atunci când, datorită unor motive temeinice, raporturile dintre soţi sunt grav vătămate şi continuarea căsătoriei nu mai este posibilă”. Prin urmare, divortul nu ar putea avea loc daca nu exista motive temeinice, daca relatiile nu sunt vatamate iar casatoria ar putea continua. Dvs., v-ati putea opune desigur la pronuntarea divortului, urmand sa prezentati instantei motive care sa demonstreze posibilitatea continuarii casatoriei.

2. In principiu termenul este cu cel putin 5 zile inainte de termenul de judecata, insa:

Conform art. 291 Cod procedura civila: In cazul cand intimatul nu a primit, in termenul prevazut de art. 114 ind. 1, comunicarea motivelor de apel si a dovezilor invocate, va putea cere, la prima zi de infatisare, un termen inauntrul caruia sa depuna la dosar intampinare. „, urmand desigur sa depuneti intampinarea ulterior.

3. Raspunsul este negativ, instantat trebuin sa ii asculte pe acestia la termenul de judecata conform art. 186 din Codul de procedura civila.

CJO.ro va recomanda [link url=http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=4b6794ab1&unique=3a772cc14&redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.mygreencity.ro%2Flanding_p.php]case pt. vremuri de criza[/link], [link url=http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=4b6794ab1&unique=698c81532&redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.bestjobs.ro%2F]bestjobs[/link] si [link url=http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=4b6794ab1&unique=ba6c35713&redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.tjobs.ro%2Fpromovare-cv.html]joburi in strainatate[/link]