DWQA QuestionsSeful ma ameninta ca nu imi da banii pe cat am lucrat daca nu stau in preaviz.
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua. Stiu si am inteles ca sunt obligat sa stau in perioada de preaviz daca vreau sa demisionez, dar ce se intampla, eu am gasit un alt loc de munca unde mi`a spus cat se poate de clar ca daca nu ma prezint, la fel de bine cum m`au gasit pe mine, gasesc si pe altii. Este destul de bine platit si mi`ar parea rau dupa. Deci am fost sa discut cu seful despre demisie, dar el nu era acolo si am vorbit telefonic scurt ca vreau sa imi dau demisia si ca nu pot sta in preaviz deoarece am gasit un alt loc de munca. El mi`a spus ca daca nu vin la munca acele 14 zile nu o sa mai vad nici un ban din perioada lucrata pana acum, adica salariul pe luna iulie. Stiu ca e obligata sa imi dea banii, la fel probabil cum sunt si eu sa stau in perioada de preaviz. Ce sfat imi dati? Cum sa procedez sa nu pierd locul acela de munca si sa nu stau aici in preaviz. Stiu regula cu 4 ore pe zi dar la mine nu se poate aplica deoarece dincolo lucrez 12 ore pe zi, deci nu am timp sa merg si dincoace. Multumesc anticipat.

2 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Daca nu este prea mult, va rog un raspuns cat mai rapid? Nu prea am cunostinte mari cu privire la codul muncii si as vrea sa pot sa ii dau replica la tot ce imi spune. Multumesc din nou.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Intr-adevar dvs. trebuie sa va respectati obligatia de a lucra in cadrul celor 14 zile. In caz contrar, angajatorul dvs. s-ar putea intoarce impotriva dvs. pentru nerespectarea obligatiei. Regula cu 4 ore pe zi nu mai este aplicabila, trebuind sa stati 8 ore/zi sau cum era in contractul dvs. de munca.

Cele 14 zile ar putea sa nu fie efectuate daca angajatorul nu-si respecta obligatiile sale contractuale.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!