DWQA QuestionsSe poate intocmi un dosar penal pentru abandon de familie dupa 7 luni?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

BUNA ZIUA.IN LUNA APRILIE 2011 AM AVUT UN SCANDAL IN FAMILIE.SA SOLDAT CU DOSARE PENALE DE AMBELE PARTI,NEAM INPACAT.IN DATA DE 18 AUGUST 2011 SOTIA A PARASIT DOMICILIUL CU UN MINOR ,IAR PE CEL DEAL DOILEA LA LASAT CU MINE.IN DATA DE 12-10-2011 CEL DEAL DOILEA MINOR A REVENIT ACASA REFUZIND SA MAI STEA CU MAMA LUI PE MOTIV CA COPILUL AFOST BATUT.LA ACEIASI DATA AM FOCUT O SESIZARE DESPRE CELE INTIMPLATE.LA O SAPTAMINA DUPA ACEASTA SESIZARE SOTIA A INTRODUS DIVORTUL,APOI AN FOST ANUNTAT DE POLITIE CA SOTIA MIA FACUT DOSAR PENAL PENTRU LOVIRE SI ALTE VIOLENTE CU DATA DE 25-06-2011.IN PERIOADA DE 25-06 2011 -18 -08-2011 NU A EXISTAT NICI UN SCANDAL CU BATAIE.DIN DATA DE 12-10-2011 SOTIA A REFUZAT ORCE AJUTOR MATERIAL SI FINANCIAR PENTRU CRESTERA COPIILOR PLATA LA BANCI SI CHELTUIELIE COMUNE.CE POT SA FAC IN ACEASTA SITUATIE.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

In ce priveste plangerile penale cu lovire si alte violente, solutia este clara daca nu a existat niciun incident in acest sens. In ce priveste copiii si plata datoriilor, ar fi indicat ca pe calea divortului sa solicitati incredintarea copiilor catre dvs. si obligarea mamei la plata unei pensii alimentare.

Relativ la abandonul de familie, daca v-ati impacat prima data atunci nu mai aveti ce face cu privire la plangerea primara, insa in acest moment ati putea formula o plangere penala pentru abandon de familie impotriva sotiei.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!